În urma unor informații primite de Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov, polițiștii din cadrul departamentul de investigare a fraudelor au efectuat vineri, 8 septem-brie, o acțiune de combatere a evaziunii fiscale și a comercializării de produse contrafăcute.

Au fost verificate 20 de unități economice aflate într-un complex comercial din Județul Ilfov, administrate de cetățeni chinezi și egipteni. În urma acestei intervenții, polițiștii ilfoveni au constatat că 1.200 de articole de îmbrăcăminte și peste 10.000 de articole de papetărie erau inscripționate cu etichete ale unor mărci de prestigiu consacrate și protejate pe teritoriul României. La o primă examinare a acestor articole, s-a apreciat că ele ar putea fi contrafăcute și au fost ridicate pentru expertizare. În urma constatării acestor infracțiuni, polițiștii au întocmit, pe numele a 7 reprezentanți ai societăților comerciale respective, dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de contrafacere de marcă. 

Totodată, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 204.500 lei pentru nerespectarea disciplinei financiar-contabile și a fost confiscată suma de 4.585 lei care nu a putut fi justificată. Poliția Ilfov atrage atenția asupra unor astfel de practici ilegale și-i sfătuiește pe consumatori să manifeste o atenție deosebită când se confruntă cu astfel de situații, care ar trebui imediat sesizate organelor competente.