Don Nelu de Buftea, împreună cu scribul său de casă Mitruş, au clonat Jurnalul de Ilfov pentru a păcăli alegătorii. Iată că o echipă de oameni falşi nu poate genera decât alte falsuri.
Să scrii la Jurnalul de Ilfov poate fi o dorinţă mult prea mare pentru posibilităţile multor scribi, bloggeri, sau „prieteni cu jurnaliştii”, aşadar, dacă nu poţi urca la un anumit nivel, metoda românească spune să-l copiezi,  până creezi o clonă.
La fel se întâmplă şi când eşti de partea cealaltă, adică eşti, sau vrei să devii un subiect de presă, ca să ai ce arăta nepoţilor de la ţară, de la Câmpina şi nu reuşeşti decât să fii inscris permanent la rubrica „Aşa NU!”. Te apuci şi dai comanda unui avatar în care tu eşti, dacă nu vedeta, cel puţin beneficiarul.
Punând cap la cap informaţiile, cei de la Jurnalul de Ilfov cred că această clonă care a apărut în Buftea, în noaptea de 15 spre 16 mai 2012, a fost realizată de noul jurnalist de casă al primarului Ion Stoi­ca şi scopul evident este acela de a-i denigra competitorul direct, Gheor­ghe Pistol. Asta pentru că dacă nu ai ce să spui despre tine, dai în celălalt, că aşa zice la „cartea” pe care au citit-o cei doi. Cum despre Radu Titus Marinescu nu se suflă nicio vorbă, nici în clonă, nici în oficiosul primarului – Atac, dăm cu presupusul că palma care s-a bătut la ceas de seară este în continuare valabilă: Ion Stoica şi Radu Titus Marinescu merg mână în mână, susţinuţi de PPDD, PRM, PSD, UNPR, la fel ca şi până acum. Dar asta este deja altă poveste.
Ziarul Atac, în forma sa renăscută pentru a „ţ” plus a 10-a oară, apare luni. Deşi online era prezent pe site, ediţia tipărită nu a ieşit pe piaţă, pentru a face loc simu-lacrului de clonă a Jurnalului. Dacă este să-l întrebaţi pe autorul acestui material, care, la rândul său, a mai pus două-trei întrebări prin sat, stilul este comun şi uzual celor doi  implicaţi în această afacere: Mitruş G. şi Stoica Ion. Dezbină, prin dezinformare şi cucereşte! Numai că ambii, plus „echipa” de sfetnici au uitat un amănunt extrem de important: cititorii Jurnalului de Ilfov sunt cu mult mai deştepţi decât ai lor şi au realizat imediat făcătura. Până şi simulacrul de casetă redacţională duce tot la ei, deoarece Cris­tian S., Bogdan T., Gelu C. şi Ma­rian G. sunt cei patru care de a lungul timpului i-au făcut opoziţie pe faţă lui Ion Stoica, în scris, pe website-urile lor. Dacă clonatorii erau cu cinci minute mai deştepţi, mai adăugau un Eugen D. şi mai păcăleau doi-trei fraieri.
Ceea ce le-a mai scăpat celor doi ghiduşi, care au realizat jenanta mişcare, este faptul că Jurnalul de Ilfov este marcă înregistrată, cu ISSN valabil şi de asemenea înregistrat, iar în cazul unei asemenea tentative de clonare, există o singură variantă, iar cazul este deja în lucru la Poliţia Judeţului Ilfov. Dacă se va dovedi că Mitruş este una şi aceeaşi persoană cu cel care stă în spatele clonei Jurnalului, în urma unei sesizări pe care am făcut-o personal la DNA, cazul se mută de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, sau Tribunalul Ilfov, direct la ei în curte. Şi pentru ca cei în cauză să fie convinşi că nu este o glumă, că în­tr adevăr am sesizat DNA-ul pentru că eu sunt convins ca Ion Stoica stă în spatele întregii mârşăvii, semnez cu numele meu real,
Cristian Szilvassy
Clona Jurnalului de Ilfov induce cititorul în eroare