Demersurile insistente efectuate de conducerea spitalului Buftea, împreună cu Consiliul de administrație și societatea civilă pentru redeschiderea acestei unității me-dicale s au soldat cu un real succes. Ca răspuns la ultimul memoriu adresat premierului Victor Ponta, ministerul Sănătății a demarat reevaluarea acestei unități sanitare în vederea reluării activității medicale.
Principalul argument pentru redeschiderea Spitalului orășenesc Dr. M. Burghelea constă în faptul că este singura unitate spitalicească de pe teritoriul județului Ilfov și datorită poziționării sale la granița a trei județe reprezintă și singura posibilitate de accesare a serviciilor medicale de specialitate pentru peste 100.000 de locuitori din unitățile administrativ teritoriale arondate.
De la data de 01.04.2011, când a fost sus­pendată activitatea medicală din spital, conform datelor de la Compartimentul de stare civilă Buftea, numărul de decese a crescut cu 30%, comparativ cu aceeași perioadă din 2010. Aceasta, cu toate că în orașul Buftea există o societate medicală cu cabinete individuale de diferite specialități, care însă nu poate răspunde la patologia diversificată a pacienților din această localitate. În memoriul înaintat conducerii statului se arată că procesul de îmbătrânire a populației ce suferă de afecțiuni precum bolile cardiace, cerebro-vasculare, boli metabolice și de nutriție, precum și creșterea ratei natalității impun existența unor servicii medicale de specialitate cât mai apropiate de cetățean.
Spitalului Orășenesc din Buftea îi erau arondați 100.000 de locuitori