Peste o tonă de condimente, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite de polițiștii de investigare a fraudelor, în urma unor percheziții și controale, efectuate în județul Ilfov

Cu toate că vremea se arată nemiloasă în ultima perioadă, cazurile care sunt sub urmărirea poliţiştilor ilfoveni nu rămân ne­rezolvate.

Printr-un comuni­cat de presă suntem informaţi că a fost des­conspirată o grupare infracţională care se ocu­pa de falsificarea con­dimentelor.

În baza unor in­formaţii deţinute, po­lițiștii de investigare a fraudelor, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor din cadrul
Direcţiei Ge­nerale de In­formaţii şi Pro­tecţie Internă, au efectuat în ziua de 03 februarie a.c. un număr de 4 percheziții, la domiciliile unor persoane cu preocupări în domeniul contrafacerii de condimente.

Totodată, în ­cursul zilei de ieri, au fost efectuate verificări la 33 de societăți comerciale din cadrul unui complex comercial din orașul Vo­luntari, prin intermediul cărora erau comercia­lizate aceste produse alimentare.

La punctul de lu­cru al unei societăți comerciale, din localitatea ilfoveană Căciulați, au fost descoperite mai multe utilaje și instalații artizanale cu ajutorul cărora erau produse condimentele.

Pe numele lui C.V., de 25 de ani, în calitate de administrator al societății comerciale a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrafacere.

Totodată, a fost ri­dicată în vederea ex­pertizării aproximativ o tonă de condimente, ­aflate în ambalaje, care poartă însemnele ­unor mărci consacrate și pro­­tejate pe teritoriul României.