Mogoșoaia, KultureStock. Concert, sub umbrele

Mereu, iar…şi iar… În fiecare sfârşit de săptămână. Dar diferit, de oricare dată. Cu alţi artişti şi spectacole, pentru toate vârstele. Constant, Târguşorul Brâncovenilor a devenit un spaţiu liber al distracţiei şi bunei dispoziţii. Vineri, 7 octombrie, ploaia subţire de toamnă şi vraja muzicii bune au dăruit publicului o altă seară romantică.

Vremea rece şi burniţa nu au împiedicat spectatorii să se adune cu sutele pe platoul din faţa scenei. Glugile hanoracelor – impermeabile sau nu – şi umbrelele au fost la mare preţ. Dar nu pentru toţi. Cei mai entuziaşti au renunţat la ele, pentru bucuria dansului – în perechi sau hore printre picăturile de ploaie – şi a cântatului sincron cu artiştii preferaţi. Timp de peste două ore, verva recitalurilor le-a încălzit participarea şi antrenul. 

Concertul Andrei a fost anunţat din timp ca parte a calendarului excelentelor manifestări artistice, organizate de primarul Paul Precup şi Consiliul Local. De altfel, edilul împreună cu alţi angajaţi ai primăriei s-au bucurat din plin de reuşita spectacolului.

În deschidere a cântat Mihaela Gurău, una dintre apreciatele soliste de folclor ale Ansamblului „Ciocârlia”. Ea a adus la rampă melodii din zestrea creaţiei populare moldoveneşti: „Bădiţa are mustaţă”, „Jocul ista-i din Bacău” ş.a.

La ora 19:00, prezentatoarea Doina Mirea – actriţă şi realizatoare de emisiuni TV – a anunţat intrarea în spectacol a îndrăgitei vedete, Andra. Primită cu aplauze şi aclamaţii, interpreta a entuziasmat publicul. Sonorităţile „dance” s-au împletit cu muzica de petrecere, sau melodiile de dragoste: „Move your body”, „Vreau sărutarea ta”, „Lucru mare-i omenia” etc. Spectatori de toate vârsele au cântat, la unison cu artista, hiturile ei de  succes.  

De fapt, la Mogoşoaia, vineri a fost o seară romantică, minunată, cu două ploi: una din cer şi alta cu muzică şi distracţie, pe cinste.