Gâlceavă  pe vilele de protocol ale RA-APPS

Disputele pe marginea locuinței fostului președinte continuă și sunt tot mai aprinse. Premierul afirmă că de vină este doar Traian Băsescu, care este „un cusurgiu” și că nu-l interesează „să se ocupe de problemele locative ale unui cetățean”. 

Vila 11 din Snagov, scoasă la licitație

Totul pornește de la faptul că Vila 11, de la Snagov, pe care și-ar fi dorit-o fostul președinte,  a fost scoasă la vânzare prin licitaţie deschisă cu strigare, la un preţ de pornire de 3,7 milioane euro cu TVA. Vila, cu etaj şi mansardă, are o suprafaţă utilă de 1.702 metri pătraţi şi o arie desfăşurată de 2.085 metri pătraţi, având anexată o clădire administrativă de 183 metri pătraţi, o clădire de birouri de 58,41 metri pătraţi şi dispune de un teren de 27.412 metri pătraţi. Celelalte locuințe propuse sunt  un apartament cu şase camere, în Bulevardul Constantin Prezan, din clădirea în care Traian Băsescu a locuit, la etaje diferite, cu Adrian Năstase şi Nicolae Văcăroiu (cu o suprafaţă de 279 metri pătraţi), Vila 11 din Snagov, Vila 1A, din Snagov (472 metri pătraţi), un spaţiu cu cinci camere şi încă trei camere de serviciu din strada Orbescu (440 metri pătraţi), un imobil cu 9 camere din strada David Praporgescu (295 metri pătraţi), un apartament cu 5 camere din strada Barbu Delavrancea (280 metri pătraţi) şi un apartament cu 8 camere din strada Lev Tolstoi (273 metri pătraţi).

„Un client cusurgiu”

În toată această tevatură, premierul consideră că Băsescu este „un client foarte cusurgiu” în privința alegerii locuinței în care trebuie să se mute în termen de 60 de zile de la terminarea mandatului. „Domnul Băsescu e un client foarte cusurgiu în sensul în care ultima dată când l-am întrebat pe secretarul general, că nu mă ocup eu de case, nu sunt agenție imobiliară pentru domnul Băsescu. Se ocupă RA-APPS. Secretarul general care coordonează RA-APPS sigur că m-a informat. Ultima dată știu că i-a transmis șapte. Nu e o cifră cum zice românul șapte. Chiar era o listă cu șapte posibile locuințe. Până la urmă o să-și aleagă una din ce mai are RA-APPS-ul. RA-APPS nu prea mai are…”, a afirmat Ponta. 

El susține că a făcut foarte bine că a dat vila de la Snagov unei fundații și că Vila Dante a închiriat-o ca reședință ambasadorului american, care va plăti 20.000 de euro pe lună, chirie. 

Întrebat dacă acest fapt nu reprezintă o răzbunare din partea sa pe Traian Băsescu, Ponta a răspuns: „Nu. N-am dorința de a mă răzbuna în mod special pe nimeni”.