Zilele friguroase sunt cel mai bun moment pentru a testa licori calde, unele mai interesante și mai apetisante decât altele. În oricare moment al zilei și oriunde ne-am afla,  băuturile delicioase ne încălzesc și ne răsfață cu aromele lor îmbietoare. Iată câteva dintre ele! Ce să pregătim și cum să le preparăm ca să ne bucurăm de gustul inconfundabil?

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 428, ediția print

Ciocolată caldă cu mentă 

Ingrediente:

- 200 ml de frișcă lichidă;

- 150 ml de lapte;

- 85 g de ciocolată amăruie cu mentă;

- 4 linguri de zahăr;

- o linguriță și jumătate de amidon.

Mod de preparare: Începe prin a dizlva amidonul în trei linguri de frișcă lichidă. Apoi punem laptele cu restul de frișcă lichidă într-o oală, la foc mic. Când dă în fiert, adăugăm zahărul și amestecăm până se topește. Turnăm și frișca în care am dizolvat amidonul și amestecăm cu un tel până se omogenizează. Luăm amestecul de pe foc și adăugăm bucățile de ciocolată cu mentă. Putem folosi orice fel de ciocolată. Servim băutura caldă, cremoasă, cu mentă și bucăți de ciocolată răzuită deasupra.

 

Cafea aromată

Ingrediente:

- 6 linguri de cafea proaspăt măcinată;

- 6 cești de apă;

- o lingură de coajă rasă de portocală;

- o lingură de rădăcină de ghimbir zaharisit (uscat și trecut prin zahăr, apoi bine mărunțit);

- o jumătate de linguriță de scorțișoară;

- frișcă.

Mod de preparare: Amestecăm cafeaua cu coaja de portocală, ghimbirul mărunțit și scorțișoara și preparăm cafeaua ca de obicei, la filtru. La final, după ce turnăm cafeaua în cești, o decorăm cu frișcă și coajă de portocală.

 

Limonadă fierbinte 

Ingrediente:

- 3 linguri de suc de portocale;

- 2 cuișoare;

- 1 baton de scorțișoară;

- 1 lingură de miere;

- sucul de la o lămâie;

- coaja de la o jumătate de lămâie;

- o jumătate de litru de apă.

Mod de preparare: Fierbem pe foc mic apa cu scorțișoara, cuișoarele și coaja de lămâie cam două minute. Amestecăm mierea cu sucul de portocale și sucul de la lămâie, apoi turnăm deasupra apa în care au fiert mirodeniile (strecurată). Limonada fierbinte, aromată, o turnăm în pahare și o servim imediat.