Extras din semințele plantei cu același nume, uleiul de jojoba are numeroase beneficii pentru frumusețe, dar și pentru sănătate.

Durata sa de valabilitate este foarte lungă, pentru că nu oxidează ușor și nu râncezește, spre deosebire de alte uleiuri. Poate avea o culoare aurie (dacă este pur) sau poate fi transparent și clar (dacă este prelucrat).

Acest tip de ulei este non-toxic, non-comedogenic (nu astupă porii) si non-alergenic. Mai mult, nu lasă senzația de piele grasă după utilizare, precizează cosmopolitan.

Are efect antioxidant și protejează pielea de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi.

Are efect antibacterian.

Are efect hidratant. În acest sens îl poți folosi ca atare sau îl poți amesteca cu crema de față sau de corp. Nu trebuie decât să adaugi câteva picături de ulei în cremă.

Tratează acneea. Uleiul de jojoba are o compoziție similară cu cea a sebumului și inhibă producția excesivă a acestuia. În cele mai multe cazuri, acneea este cauzată de un exces de sebum.

Poate fi folosit ca demachiant. Uleiul de jojoba nu este iritant și, așa cum spuneam mai sus, este non-alergenic, ceea ce îl face un demachiant ideal.

Poate fi folosit ca balsam de buze. Datorită efectului hidratant, poți aplica câteva picături de ulei de jojoba pe buze înainte de culcare.

Poate fi folosit ca balsam de păr. Uleiul de jojoba poate face minuni și pentru frumusețea părului. Adaugă câteva picături în balsamul de păr pe care îl folosești sau amestecă-l cu ulei de măsline și ulei de ricin pentru o mască de păr homemade extrem de eficientă.

Menține elasticitatea pielii. Pentru că este bogat în vitamina E, acest ulei te poate ajuta să păstrezi aspectul tânăr al pielii mai mult timp.

Întărește unghiile. Uleiul de jojoba te poate ajuta dacă ai unghiile casante, care se exfoliază ușor. Aplică puțin ulei pe fiecare unghie, apoi masează pentru un minut. Lasă uleiul să își facă efectul cât mai mult timp.

Nu în ultimul rând, uleiul de jojoba este ideal și ca ulei de masaj, însă este necesar să îl amesteci cu alt tip de ulei pentru a fi suficient de alunecos.