Andrei Ciobanu s-a alăturat grupării ilfovene, pe 5 ianuarie

La începutul lunii ianuarie, FC Voluntari a efectuat un stagiu de pregătire în Antalya, unde a disputat trei meciuri amicale, cu MTK Budapest, Turan Tovuz și FC Kaisar. Bilanțul celor trei confruntări este unul mulțumitor, ilfovenii reușind o victorie și două egaluri.

În primul meci de verificare al stagiului de pregătire din Antalya, FC Voluntari a remizat cu MTK Budapest, scor 1-1. Golul ilfovenilor a fost marcat de Răduț, în minutul 32.

Miercuri, 10 ianuarie, FC Voluntari a învins-o pe Turan Tovuz, ocupanta locului 7 în Azerbaidjan, cu scorul de 2-0, în al doilea amical din cantonamentul din Antalya. Partida era inițial programată în cursul zilei de marți, dar a fost amânată din cauza ploii. 

Ilfovenii s-au impus la diferență de două goluri, iar reușitele echipei din SuperLiga României au fost semnate de Daniel Florea (minutul 55) și Angelo Cocian (minutul 76). Partida s-a desfășurat într-o atmosferă tensionată, iar jucătorii celor două formații au fost aproape de bătaie. 

Pe parcursul partidei, au mai intrat pe teren și Robert Mustacă și Doru Andrei.

Vineri, pe 12 ianuarie, în ultimul amical din această iarnă, FC Voluntari a întâl­nit-o pe FC Kaisar, formația care ocupă locul șase în clasamentul din Kazahstan. Meciul s-a terminat la egalitate, scor 2-2. Golurile ilfovenilor au fost marcate de Igor Armaș și Ljuban Crepulja în minutele 13, res­pectiv 41.

„Perla” lui Hagi, Andrei Ciobanu, transfer la FC Voluntari

Andrei Ciobanu, un mijlo­caș, în vârstă de 25 de ani, de picior drept, care a evoluat până acum în cariera sa la Farul Constanța, Rapid București și Politehnica Iași a fost prezentat oficial la FC Voluntari.

Clubul ilfovean a anunțat că a semnat un contract, pe o perioadă de 2 ani și jumătate, cu Andrei Ciobanu.

Considerat, la un moment dat, unul dintre cei mai promițători fotbaliști români, Andrei Ciobanu nu a avut parcursul așteptat. Fostul elev al lui Gică Hagi de la Farul s-a confruntat cu o accidentare care l-a făcut să iasă din circuit, iar în prezent se află în căutarea formei sportive din trecut.

„Andrei este campion al României în stagiunea 2016/2017 și câștigător al Cupei în ediția 2018/2019 alături de formația lui Gheorghe Hagi, pentru care a evoluat în 148 de partide și a reușit sa marcheze 19 goluri.

Pe plan internațional, noul nostru jucător a bifat 2 Campionate Europene alături de echipa națională a României U-21 (2017, 2019) și a fost component în lotul primei reprezentative la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021. Andrei, bun venit în familia FC Voluntari!”, au transmis ilfovenii. 

„Mă bucur foarte mult că am făcut această alegere. Voluntari este o echipă foarte bună, cu un lot foarte bun, jucători de calitate. Sunt jucători cu caractere frumoase, de aceea am ales această echipă. Mi-am dorit foarte mult să fac această mutare, pentru că la Poli Iași nu m-am simțit așa de bine pe plan sportiv și extrasportiv. 

(…) La Voluntari doresc să joc cât mai multe jocuri, să mă ridic acolo unde am fost și să ajut echipa cât mai mult, să ofer cât mai multe pase de gol”, a declarat Andrei Ciobanu după venirea la clubul din Voluntari.

Andrei Ciobanu, sub așteptări la Rapid

Printre fotbaliștii aduși la cererea lui Adrian Mutu a fost Andrei Ciobanu, de la Farul Constanța.

În urmă cu un an, Andrei Ciobanu sosea la Rapid, în schimbul sumei de 250.000 de euro. Adus cu mult entuziasm în Giulești, mijlocașul nu a reușit să confirme, iar din acest sezon a fost cedat la Poli Iași, sub formă de împrumut.

Întrebat despre situația fotbalistului, Dan Șucu a recunoscut că Andrei Ciobanu a fost adus la cererea lui Adrian Mutu, însă fotbalistul nu a reușit să îl convingă în perioada petrecută la Rapid.

Ciobanu a evoluat pentru Rapid în 16 meciuri, fără să marcheze vreun gol.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.685