Biserica, alături de părinţii bebeluşilor bolnavi din Argeş

Patriarhia Română își exprimă profunda îngrijorare față de evoluția stării de sănătate a bebelușilor din Argeș, internați în spitale cu infecții digestive puternice, înalță rugăciuni la Ceruri pentru copilași și părinți și ajută familiile îndurerate.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,  adresează condoleanțe familiilor bebelușilor care au pierdut lupta cu bacteria ucigașă și a transmis un mesaj de susținere, de încurajare și speranță părinților care-și plâng micuții, neputincioși, pe patul de spital. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) îndeamnă părinții să-și păstreze credința, să sporească în rugăciune și să-și întărească nădejdea în Dumnezeu, în aceste momente grele, în care durerea le sfâșie sufletul.   

“Am aflat cu durere despre trecerea din această viață a celor trei prunci din județul Argeș și ne îngrijorează evoluția stării de sănătate a celorlalți copilași internați încă în spital. În aceste momente foarte grele pentru familiile îndoliate şi îndurerate, ne rugăm ca Dumnezeu să odihnească în iubirea Sa veșnică sufletele copilaşilor decedați. Totodată, ne rugăm pentru însănătoșirea celor bolnavi. Suntem alături de familiile întristate ale copilașilor, pe care le încredințăm de întreaga noastră compasiune, ajutându-le financiar, prin intermediul Arhiepiscopiei Argeșului şi Muscelului și îndemnându-le să își păstreze credința și speranța, prin rugăciune. De asemenea, ne rugăm lui Dumnezeu să îi ajute pe medici în nobila și dificila lor misiune de salvare a vieții celor aflați în stare critică”, este mesajul transmis de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, familiilor îndurerate, făcut public pe pagina site-ului basilica.ro.  

 

Rugi pentru însănătoșirea bebelușilor de la Spitalul „M.S. Curie”

Pe lângă asistența religioasă pe care o primesc ori de câte ori este nevoie, de la preotul spitalului, săptămâna trecută, micuții aflați în grija specialiștilor  Spitalului Clinic de Urgențe pentru Copii „M.S. Curie”, din București, și părinții acestora au fost miruiți și au avut parte de o slujbă specială.

Un sobor de preoți a oficiat miercuri, pe 17 februarie, Taina Sfântului Maslu, pentru bebelușii din Argeș. La slujba specială, au luat parte preoții din Protopopiatul Sectorului 4 al Capitalei și preoți din alte spitale. “Preoții de spitale se află în permanență în sprijinul persoanelor internate. Acum ne aflăm la Spitalul «Marie Curie», iar părintele Mihai Dinu a trecut pe la copiii internați și i-a miruit, iar pe cei pe care a putut, i-a împărtășit. Dată fiind si­tuația pruncilor veniți din județul Argeș, care se înrăutățește, ne-am adunat mai mulți preoți pentru a săvârși Taina Sfântului Maslu, știind faptul că această taină, precum și Sfânta Împărtășanie, sunt tainele cele mai importante pentru ajutorarea vindecării celor bolnavi”, a spus Părintele Marius Ciprian Dinu, coordonatorul preoților de caritate din București, pentru basilica.ro.

 

 

Foto: basilica.ro