Sfântul Nicolae, moșul cel bun care oferă daruri prichindeilor cuminți, nu este doar protectorul copiilor. Ierarhul Nicolae este și ocrotitorul creștinilor ortodocși din Otopenii de Jos. Vineri, pe 6 decembrie, un sobor preoțesc condus de preotul Cristian Burcea, protopop al Protopopiatului de Ilfov Nord, a prăznuit hramul lăcașului de cult.   

Apropierea Nașterii Domnului ne umple sufletele cu bucurie. Iar prima mare sărbătoare din această lună, care precede mult așteptata venire pe lume a Pruncului Sfânt, este cea a pomenirii Ierarhului Nicolae. Cel care, prin smerenia, milostivirea și dreapta credință în Dumnezeu a protejat copiii și a ajutat familiile sărace. Sfântul Nicolae este ocrotitorul localnicilor din Otopenii de Jos, fiindu-i închinat lăcașul de cult din oraș, care-i poartă numele. Vineri, pe 6 decembrie, biserica a îmbrăcat din nou haine de sărbătoare. Cu bucurie și dăruire, clericii și enoriașii parohiei l-au cinstit și i-au mulțumit cu recunoștință pentru tot ajutorul acordat de-a lungul timpului. Într-o atmosferă absolut divină, aproape 300 de creștini din Otopeni și din împrejurimi s-au rugat în tihnă pentru sănătate, binecuvântare, mângâiere în întristări și întărire în momentele de slăbiciune. 

“Sărbătoarea hramului a început de joi seara cu slujba Vecerniei, cu Litia și Acatistul Sf. Nicolae. La slujbele de joi seara, au participat părintele Nicolae Lițescu (a slujit la această biserică timp de 25 de ani, iar acum este pensionar) și preotul Bogdan Nastasiu de la Capela Aeroportului Henri Conadă. Astăzi dimineață (n.r. – vineri) în jurul orelor 07.30 s-a oficiat slujba Utreniei iar la 09.00 a început Sfânta Liturghie, slujbă săvârșită de un sobor de cinci preoți condus de preotul protopop Cristian Burcea. Pentru mine marea sărbătoare de astăzi semnifică în primul rând, o bucurie și o recunoștință adusă Sf. Ierarh Nicolae pentru binefacerile primite în acești șapte ani de preoție”, ne-a explicat Radu Dima, parohul bisericii. 

“Sf. Nicolae nu este doar “Moș Nicolae” cel ce aduce dulciuri în ghetuțele copiilor. Este Sfântul și călăuzitorul vieților noastre. El ne învață să simțim dulceața vieții și tot El ne îndeamnă să îndulcim și noi cât de puțin viața celor aflați în nevoie.

În ziua în care îl sărbătorim pe Sf. Nicolae, vă doresc ca toți creștinii să simtă dulceața vieții noastre pe acest Pământ. Pentru că indiferent de cât de grea este, prin câte încercări avem de trecut, viața este dulce. Este dulce când trăim întru Hristos, este dulce când îl iubim pe Dumnezeu. Ziua Sf. Nicolae este ziua în care binele învinge, prin credință, răul. Fie ca în întreaga viață a noastră, a creștinilor binele să învingă răul, dulceața să ia locul amarului, iar iubirea de Dumnezeu și glasuri vesele de copii să ne umple inimile pentru totdeauna.

Îl rugăm pe Sf. Nicolae, cel cu inimă bună, să ne dăruiască răbdare, pace, milă și să crească în noi dragostea lui pentru Dumnezeu. Pentru că este ocrotitorul bisericii și al localnicilor din Otopenii de Jos, toți credincioșii care au asistat la prăznuirea hramului, au primit daruri după cum ne este obiceiul. Cadourile au fost oferite de Primăria Orașului Otopeni”, ne-a spus preotul Cristian Burcea. 

Credincioșii, colindați de elevii de la Liceul “Ioan Petruș” 

Bucurie mare. Creș­tinii care au venit vineri, la Parohia Sf. Nicolae din Otopeni, au avut parte de un moment special. La finele slujbei, corul de copii condus de prof. Florica Negoiță, a colindat gazdele cum se cuvine, după tradiția strămoșească. Micii colindători sunt elevi în clasa a V-a la Liceul “Ioan Petruș” din oraș. Ei au vestit Nașterea Domnului și au readus bucuria Crăciunului.