S-a încheiat “Săptămâna dedicată vieții”

În Ilfov, ”Săptămâna pentru viață”, s-a încheiat cu un eveniment spectaculos, desfășurat în seara Bunei Vestiri, la Centrul Cultural „Ion Manu”, din Otopeni. Protopopiatul de Ilfov Nord și Liga Tinerilor Creștini Ortodocși din România, Filiala Otopeni, coordonată de Daniel Gheorghe, în calitate de președinte, au organizat conferința cu tema ”Viața, darul lui Dumnezeu”.

Momente de suflet și învățături duhovnicești au bucurat inimile creștinilor pre­zenți, miercuri seară, la conferința de la Centrul Cultural „Ion Manu”, din orașul Otopeni. Invitați speciali au fost preotul conf. dr. Gheorghe Holbea, prodecanul Facultății de Teologie „Iustinian Patriarhul” din București și preacuviosul arhimandrit Veniamin Goreanu, consilier administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor. În cuvântările lor frumoase, preotul Cristian Burcea, protopopul Protopopiatului de Ilfov Nord și ceilalți slujitori ai Domnului, împreună cu deputatul PNL de Ilfov, Daniel Gheorghe, președintele Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși din România, Filiala Otopeni, au susținut dreptul la viață al copiilor nenăscuți și au îndemnat populația să spună „NU” avortului, alegând să se bucure de frumusețea vieții, ca dar divin.

 Corul Protopopiatului de Ilfov Nord, concert pentru viață

Seara duhovincească de la Otopeni, a început cu un superb concert de cântece religioase, închinate vieții, cel mai prețios dar oferit omenirii de Bunul Dumnezeu. Având în vedere că evenimentul a avut loc în perioada Sfântului și Marelui Post, cu puțin înaintea Paștelui, minunatele cântări au fost înălțate spre slava Mântuitorului Iisus Hristos care, prin jertfa Lui, a izbăvit întreaga omenire de întunericul păcatului strămoșesc și ne-a redat nouă, tuturor, viața întru eternitate. Spre încântarea și liniștea sufletească a creștinilor care au luat parte la eveniment, într-o interpretare de excepție, a fost intonat inclusiv cântecul poporului răscumpărat prin moartea lui Iisus, „Hristos a Înviat din morți”. Concertul a fost susținut de Corul Protopopiatului de Ilfov Nord, dirijat de preacucernicul părinte Constantin Dumitrescu, de la Parohia Dumbrăveni. Momentul religios a continuat cu sfaturile duhovnicești ale organizatorilor și invitaților speciali.

„Avortul este o practică blamată încă din anul 1957, de când a fost liberalizat, pentru că ia dreptul la viață. Se estimează că, în România, s-au făcut 22 de milioane de avorturi, ceea ce înseamnă că mai avem încă o țară nenăscută. Oare, ce este mai important pentru noi? Să facem după propriul plac, sau după voia lui Dumnezeu care, prin bunătatea Sa, ne-a oferit cel mai prețios dar, viața. Trebuie să ne gândim și la viețile celor de lângă noi.  Copiilor să le dăm dreptul să se nască și să trăiască, după dorința Domnului, femeilor să-și împlinească visul și scopul vieții de a fi mame, de a perpetua specia umană, iar familiilor să fie fericite. Altfel, riscăm să devenim o țară incapabilă să se întrețină și în pericol să dispară, pentru că nu știm să respectăm viața, să respectăm dreptul copiilor nenăscuți. Dreptul la viață este un drept care vine de la Dumnezeu. Felicit copiii și părinții care și-au înscris copiii la ora de religie, pentru că religia promovează viața și valorile creștine. Cred că România nu are nicio alternativă la valorile creștine, care sunt valorile vieții. Singura Românie posibilă, e o Românie fundamental creștină”, a spus, în conferință, Daniel Gheorghe, președintele Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși din România, Filiala Otopeni. De altfel, Daniel Gheorghe, deputatul PNL care reprezintă locuitorii din Ilfov în Parlamentul României,  apărându-le drepturile, a menționat și faptul că, din poziția sa de politician, a propus modificarea corespunzătoare a articolului din Constituție care definește Familia. Acesta susține că  „familia este temelia civilizației și a evoluției umanității în direcția desăvârșirii esenței spiritului creator din om”, explicând că “nu există căsătorie, alta decât cea între femeie și bărbat, singura care poate să reproducă dreptul la viață”. Deputatul PNL a pus accent și pe importanța existenței unor centre specializate, în care femeile și soții lor să beneficieze de consiliere psihologică, medicală și nevoia de a discuta cu duhovnicul lor când primesc vestea că vor fi părinți și nu știu ce decizie să ia.  

“Noi avem o valoare absolută în fața lui Dumnezeu. Omul este o ființă sfântă și trebuie să respecte viața. El este Cel care ne dăruiește viața și, totodată, Cel care o și prețuiește cu adevărat. Credința în Dumnezeu și recunoașterea iubirii Lui față de om sunt sensul vieții. Nu există viață fără iubire și fără jertfă. Dar, dacă Dumnezeu este cu noi, vremurile pe care le trăim, durerile și suferințele nu sunt o fatalitate. Darul lui Dumnezeu depășește orice așteptare”, a explicat pc. pr. conf. dr. Gheorghe Holbea, prodecanul Fa­cultății de Teologie „Iustinian Pa­triarhul”, din București. 

„Este o mare bucurie pentru mine că în seara aceasta, aici, la Centrul Cultural de la Otopeni, are loc o întâlnire duhovnicească. Mă bucur și felicit inițiatorii acestor Ligi ale Tinerilor Creștini Ortodocși, pentru că, astfel, se poate primi mai ușor cunoașterea duhovnicească și a virtuților vieții creștine. Scopul vie­ții este îndumnezeirea omu­lui. Cu cât ne apropiem mai mult de Dumnezeu, cu atât ne apropiem mai mult și de oameni. Însă este foarte important să ne aducem aminte de Dumnezeu în fiecare moment al vieții noastre, nu doar atunci când ne este greu”, a spus, în cuvântarea sa, pc. arhim. Veniamin Goreanu, consilier administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La finalul conferinței, preotul Cristian Burcea, protopopul Protopopiatului de Ilfov Nord, care a avut o implicare deosebită în organizarea evenimentului, a mulțumit invitaților pentru sfaturile creștine oferite publicului larg, în seara Bunei Vestiri. “În această seară specială, am primit bucurie duhovnicească și am trăit bucuria de a fi creștini ortodocși. Promitem să repetăm aceste momente frumoase”, a spus preotul Cristian Burcea, în încheierea serii  duhovnicești ce a marcat încă un eveniment al Protoieriei de Ilfov Nord, dedicat “Săptămânii pentru viață”.