Atacantul salvadorian Nelson Bonilla se felicită pentru că a ales Viitorul și România pentru cariera sa, el spunând într-un inteviu pentru presa din țara sa că „în România am putut să mă bucur din nou de fotbal”.

Adus la Viitorul, în vară, Nelson Bonilla a vorbit pentru publicaţia La Prensa Grafica despre viața în România. „Venirea la Viitorul a fost de bun augur pentru mine. Am putut să mă bucur din nou de fotbal. Am învăţat cum se joacă într-un sistem european, am învăţat să fiu mai exigent cu mine însumi dar, mai ales, să fiu competitiv. Antrenorul pe care îl am acum (Hagi) vrea mereu să câștigăm. Sunt în România pentru a ajuta echipa. Dacă echipa e OK suntem și noi și ne facem remarcaţi. Ăsta e motivul pentru care mă străduiesc atât de mult“, a declarat Bonilla. 

Evoluţiile de la FC Viitorul l-au adus pe Bonilla în atenţia selecţionerului Albert Roca, jucătorul fiind convocat, luna trecută, la naţionala Salvadorului pentru meciurile amicale cu Panama și Nicaragua. „Sunt în România pentru că echipa este bună. Și dacă echipa este bună, noi putem să excelăm. Este lucrul care mă motivează“, a spus Bonilla, care a înscris cinci goluri în Liga I.

Impresarul lui Bonilla, columbianul Julian Cano, a precizat că atacantul va continua încă șase luni la Viitorul. „Sunt interesat ca Nelson să progreseze în Europa“, a precizat Cano.

Ultimul meci al lui Șumudică la Chiajna?

Meciul Concordiei cu Petrolul, ultimul din ultima etapă a turului Ligii I la fotbal, ar putea fi și ultimul joc al lui Marius Șumudică la cârma celor din Chiajna. „Mai e un meci și apoi vom sta la discuţii. Dacă sunt mulţumiţi rămân, dacă nu, nu. E posibil să plec, dar depinde de primar. Eu îmi doresc să rămân, dar numai în anumite condiţii“, a spus Șumudică. El a subliniat că echipa Concordia Chiajna are valoare: „Această echipă are valoare, a jucat cu presiunea locului în clasament. Este formată aproape în totalitate de mine, iată că dacă a avut lumea răbdare rezultatele încep să vină. Este prima victorie acasă (2-0 cu Gaz Metan, n.r.), ultima victorie acasă tot cu mine a fost obţinută, tot cu Gaz Metan, sezonul trecut. Am avut puţină șansă, pentru că au rămas în 10 oameni, dar am avut și ocazii. Am avut om în plus la mijloc și am controlat jocul în a doua repriză“.

Șumudică spune că se simte „săpat” de persoane din anturajul primarului Mircea Minea, persoane care l-ar vrea plecat de la Concordia.

Liga I intră în vacanță

Începând cu 9 decembrie, Liga I intră în vacanță. Jucătorii vor reveni „sub arme” în jurul datei de 10 ianuarie 2015, iar returul e programat să înceapă la finalul lunii februarie.