Baschet

Echipa masculină de baschet CSU Asesoft Ploiești a învins formația turcă Banvit Bandirma cu scorul de 84-74 (21-16, 32-26, 10-15, 21-17), în Sala Olimpia, într-un meci din Grupa E a competiției Eurocup. Campioana României a făcut un pas mare către faza următoare a competiției, „last 32”, după un meci în care artizanii victoriei au fost americanul Dee Brown și lituanianul Marius Runkauskas. În clasament, după opt etape, pe primul loc se află Lietuvos Rytas Vilnius, 14 puncte, urmată de Banvit Bandirma, 14 p, Krasnîi Oktiabr Volgograd, 13 p, CSU Asesoft Ploiești, 12 p, Hapoel Bank Yahav Ierusalim, 10 p, Partizan NIS Belgrad, 9 p. 

Pe 10 decembrie, CSU va juca în deplasare cu Hapoel, la Ierusalim, și poate parafa o calificare istorică în faza următoare a competiției. Lietuvos, Banvit și Krasnîi Oktiabr și-au asigurat deja biletele pentru faza superioară a competiției.


Rugby

RCM UV Timișoara a câștigat Cupa României la rugby, pe Cluj Arena, după ce a învins în finală campioana en titre, CSM Știința Baia Mare, cu scorul de 19-14. RCM Timișoara și-a trecut în palmares a doua sa Cupă a României, după ce, în 2011, la Alba Iulia, a învins în finală tot pe CSM Știința Baia Mare, cu scorul de 32-10. Știința are cinci trofee în palmaresul său, iar aceasta a fost a 15-a finală. Cele două finaliste s-au întâlnit anul acesta de trei ori în campionat, băimărenii au obținut două victorii și un egal. În faza zonală a Cupei României, cele două formații și-au împărțit victoriile, 18-3 pentru Timișoara și 29-25 pentru Știința. 


Scrimă

Florin Gheorghe și Marius Florea au fost desemnați, de către Federația internațională de scrimă (FIE), cei mai buni arbitri din lume în 2014, la floretă și, respectiv, la sabie, a anunțat FR de Scrimă. Începând cu 2010, la finalul fiecărui an, FIE îi recompensează pe cei mai buni arbitri la sabie, spadă și floretă. În 2014, pentru al doilea an la rând, Marius Florea și Florin Gheorghe au fost desemnați cei mai buni arbitri la sabie, respectiv, floretă. Pentru Marius Florea este a treia oară când ocupă această onorantă poziție, prima dată fiind desemnat cel mai bun arbitru de sabie din lume în 2010.