Cum să atragem banii, iubirea și starea de bine în anul care vine

Natural sau artificial, bradul de Crăciun nu trebuie să ne lipsească din casă, de sărbători. Nu doar pentru faptul că bătrânul Moș Crăciun vine negreșit în noaptea de Ajun și ne lasă sub el mult așteptatele daruri pentru întreaga familie, ci și pentru că acesta ne-ar putea schimba viața în anul care vine. Iată ce ar trebui să facem când îl cumpărăm și îl împodobim pentru a atrage sănătatea, banii și sentimentele frumoase din partea persoanelor dragi inimii noastre, în anul 2021! 

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 530, ediția print

Împlinirea dorințelor

Vârfurile lui sunt în formă de stea și aduc norocul și realizarea tuturor dorințelor. Splendidele crenguțe verzi de brad simbolizează viața și dragostea. Se spune că dacă ne punem o dorință în momentul în care îl cumpărăm, ea se va îndeplini. De la momentul achiziționării până la împodobitul și desfacerea bradului după sărbători s-au creat o mulțime de credințe, care atrag binele sau răul. Conform tradiției, ziua în care aducem bradul acasă este cea mai potrivită pentru a ne face planuri pentru noul an. Se crede că acesta ne aduce mai mult curaj, putere de muncă și realizări pe măsura așteptărilor.

Restabilirea echilibrului 

Dacă avem anumite probleme de sănătate, în dimineața în care decorăm bradul e bine să ne spălăm pe față cu apa în care am ținut un bănuț și o crenguță mică de brad. Se spune că în acest mod ne putem lecui chiar și de bolile mai severe și ne vom menține starea de sănătate tot anul următor. Se pune că atunci când Fecioara Maria l-a adus pe lume pe Iisus Hristos, un artist foarte sărac era în trecere pe lângă ieslea din Betleem și a intrat să îl vadă pe micul prunc. Cum nu avea niciun cadou, acesta s-a gândit să facă un joc de jonglerie cu mingi, iar jocul l-a făcut pe copil să râdă. De aceea, pomul vieții, bradul, se împodobește în fiecare an cu globuri colorate, iar în funcție de culorile alese, anul viitor ne va îndeplini dorințele. Așadar, decorând bradul cu globuri multicolore ne putem restabili echilibrul. Dacă traversăm o perioadă dificilă, cu suferință cauzată de despărțirea de partener, datorii și lipsuri financiare, nesiguranța locului de muncă, din brad nu trebuie să ne lipsească globurile multicolore.

Soluții pentru situațiile dificile

Globurie albe ne vor aduce înțelepciunea de a găsi cele mai bune soluții pentru o eventuală situație disperată în care ne aflăm. Globurile roșii vor atrage în viața noastră noi prieteni de nădejde, cele albastre ne vor ajuta să punem capăt neînțelegerilor din familie, iar cele verzi să intrăm în posesia unor câștiguri suplimentare. De asemenea, globurile galbene ne vor alunga temerile.

Fără spirite rele în casă

De asemenea, din bradul de Crăciun nu trebuie să ne lipsească nici clopoțeii, care poartă cu ei încrederea, speranța, optimismul. Mai mult, fie ei și în miniatură, clopoțeii care aduc colindul magic al urătorilor ne vor proteja casa împotriva spiritelor rele în anul ce va veni. Chiar dacă, anul acesta, suntem nevoiți să vedeme și să ascultăm colindătorii doar la radio și televizor.

Visul de a deveni părinți 

La finele decorării, e bine să-l stropim cu apă sfințită și să spunem rugăciunea „Tatăl nostru”. De secole întregi se crede că puternica rugăciune rostită în fața bradului ajută cuplurile să devină părinți, chiar dacă, la momentul respectiv, sănătatea nu le permitea să-și îndeplinească acest vis.

Viață lungă și sănătoasă

După sărbători, când atmosfera de poveste ia sfârșit și vine momentul desfacerii pomului, ar fi bine să nu ne grăbim să-l aruncăm la tomberon. Bradul, simbolul vieții eterne, trebuie sădit într-o grădină, nicidecum lăsat să se usuce. Se spune că așa cum avem noi grijă de el, tot așa un îngeraș va veghea asupra noastră permanent și ne va răsplăti cu o sănătate bună și viață lungă.

Dragoste, bani și beatitudine 

Bradul ne poate fi de mare folos și în cazul în care aspirăm la un salariu mai bun sau la suplimentarea veniturilor prin obținerea unor colaborări pe termen lung în noul an. Conform tradiției, trebuie doar să înfășurăm în brad o monedă într-o hârtie și s-o legăm cu ață roșie de o crenguță. Se crede că în acest fel, în anul care vine vom trece printr-o perioadă înfloritoare și vom avea o stare de beatitudine. Moneda este semnul stabilității financiare, familiale și al dragostei. Schimburile de replici dure cu partenerul de viață sau cu alte rude se vor rări considerabil, iar dacă încă nu avem un partener de viață, îl vom găsi în curând.