Moș Crăciun a ajuns deja la copiii din satul Bobești, al comunei Glina. Cu desaga plină de daruri frumoase și utile în același timp, moșul cel bun le-a adus micuților momentele magice de Crăciun.  

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 530, ediția print

Ajutat de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, bătrânul Moș Crăciun a poposit în biserica Parohiei Bobești cu câteva zile înainte de marea sărbătoare și a oferit calculatoare dotate cu toate accesoriile necesare desfășurării lecțiilor online și dulciuri, pentru 26 de copii proveniți din familii fără posibilități financiare și materiale. “Nu este prima colaborare pe care am avut-o cu această parohie. Am mai venit aici și cu programul «Ajutor pentru elevi», atunci când am avut înscriși în program aproximativ 30 de copii cărora le-am oferit haine, rechizite, ghiozdane și tot ce aveau ei nevoie pentru a duce la bun sfârșit studiile. De data aceasta am venit cu aceste calculatoare și, bineînțeles, cu dulciuri. Ceea ce i-a bucurat foarte mult a fost faptul că au fost vizitați și de Moș Crăciun care, cunoaștem foarte bine, este cel ce aduce bucurie în sufletele copiilor și nu face altceva decât să îi răsplătească după un an de zile de fapte bune”, ne-a explicat Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale. 

Fericire de nedescris

“Le mulțumesc voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. În același timp sunt dator să menționez pe cei care au făcut posibil acest lucru și au adus bucurii copiilor și anume, pe cei de la «Apa Nova». Trăim o perioadă mai specială, mai încărcată, din mai multe puncte de vedere. Educația se desfășoară într-un mod puțin diferit decât de obicei, de aceea, împreună cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului  am considerat că este bine să acordăm o atenție sporită educației. Considerăm că, mai ales pentru copiii din familii mai nevoiașe, aflați sub riscul abandonului școlar, este important să oferim instrumente pentru ca educația să continue. Bucuria pe care omul o resimte când face daruri unui copil este, din punctul meu de vedere, o bucurie incomparabilă cu orice altceva. Mă bucur tare mult că i-am văzut zâmbind pe acești copii astăzi și sper ca această sărbătoare să aducă liniște și bucurie în sufletele tuturor, și a celor care dăruiesc și a celor care primesc daruri”, ne-a spus  părintele paroh Mihai Miron, impresionat de darurile minunate care au ajuns la copii și, mai ales, de gestul voluntarilor Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Acțiunile de sprijinire a persoanelor cu posibilități materiale reduse vor continua și în perioada următoare.