Cea mai scumpă benzină din România se găsește în București și județul Ilfov, în timp ce locuitorii din zona Moldovei beneficiază de cele mai mici prețuri la carburanți, potrivit unei analize realizate pe baza tarifelor practicate în benzinăriile Petrom, Rompetrol și Lukoil, principalele companii petroliere din România. 

Analiza ia în calcul prețurile pentru sortimentele standard de benzină și motorină, care sunt cele mai populare. Astfel, în stațiile din București și din Ilfov, prețul benzinei pleacă de la 5,65 lei pe litru și ajunge la 5,73 lei pe litru, în timp ce prețul unui litru de motorină pleacă de la 5,93 lei și urcă la 6,03 lei. 

Dacă ne mutăm în județele din Moldova, observăm că benzina și motorina au prețuri mai ­mici cu câteva zeci de bani. În județele Neamț și Suceava, de exemplu, benzina costă 5,55 lei, iar în Iași poate fi găsită chiar și la 5,54 lei pe litru. Motorina, de asemenea, costă 5,72-5,73 lei pe litru în Botoșani, Suceava și Iași și 5,79 în județul Neamț. 

Prețurile ridicate la car­buranți din București și din zonele limitrofe sunt justificate prin cererea mai mare. Aceste valori sunt proporționale și cu alți indicatori care arată un nivel superior de trai în această regiune: salarii, rata șomajului, consumul privat.