Vineri, 11 iunie, în curtea Școlii Gimnaziale ”Prof. Ion Vișoiu” din Chitila, clopoțelul a sunat pentru ultima dată pentru absolvenții celor patru clase a VIII-a. Pentru că s-a păstrat distanța între copii și pentru că ceremonia de rămas bun s-a desfășurat în aer liber, elevii au avut voie să nu poarte masca sanitară. Așa că li s-au văzut ușor lacrimile, pentru că emoțiile au fost foarte mari.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 554, ediția print 

Ștefania Duminică, directorul școlii, i-a felicitat pe elevii care au terminat acum clasa a VIII-a, după nouă ani de studiu, fiind vorba despre prima generație care a început școala cu nou introdusa clasă pregătitoare. La rândul lor, elevii Abigail (șefa de promoție), Denisa, Silviu și Luminița au ținut scurte discursuri în care au mulțumit în numele colegilor lor, tuturor cadrelor didactice din Școala ”Ion Vișoiu” și au vorbit despre sloganul care i-a condus în anii de studiul la ”Ion Vișoiu” – ”Toți pentru școală! Școală pentru toți!”, dar și despre ”vârsta când în sfârșit încep să afle cine sunt cu adevărat”.

Surpriza oferită copiilor de către conducerea școlii a venit din partea lui Jean Baptiste Manitou și a Roxanei Alecu, care au venit cu o serie de instrumente muzicale de percuție, mai puțin cunoscute – boluri tibetane, djambe africane, tank drum-uri, tamburine sau maracasuri și au reușit să-i prindă în vraja ritmurilor improvizate pe loc, atât pe elevi, cât și pe profesori. Cei mai mici elevi din școală s-au strâns pe la geamuri, pentru a-și admira colegii mai mari, proaspăt absolvenți și pentru a urmări spectacolul muzical.

Diriginții celor patru clase a VIII-a – Felicia Ion, Alina Pavel, Gheorghe Stana și Anca Nicoară au strigat, pentru ultima oară, catalogul fiecărei clase, iar elevii și-au primit diplomele de absolvire. ”Pentru voi, viitorul începe acum! Vă urez examene ușoare și drum deschis!”, le-a spus la fel de emoționată, Ștefania Duminică, directorul Școlii Gimnaziale ”Prof. Ion Vișoiu”, iar festivitatea s-a încheiat în acordurile antrenante ale imnului unității școlare.