Bucuria participării copiilor la festivalul aniversar al localității a durat 3 zile, ca în poveștile dedicate lor. Adică vineri, sâmbată și dumincă – 3, 4 și 5 august.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 414, ediția print

Entuziasmul întrecerilor spor­tive, jocurile și aplauzele spectatorilor la recitalurile de balet au fost suportul satisfacțiilor. Peste toate cele, trofeele obținute – diplome, cupe, medalii – s-au adăugat premiilor în bani pentru cărți și alte plăceri de vacanță. Edilul Anton Valeriu a amintit că „Nimic nu e mai minunat decât bucuriile împlinirilor fiecărei vârste a copilăriei. Cu atât mai mult cu cât am programat jocurile și premierile ca o onoare a deschiderii fiecărei zile dedicată sărbătoririi comunei noastre, Corbeanca”.

 

 Muncă, talent, pasiune și merite

Dintre cei peste 900 de copii ai comunei, mai mult de jumătate participă constant la cercurile de pregătire extrașcolară ale ACS Corbeanca. Vorbind despre ei, Daniel Marin, președintele clubului a precizat: „Vârstele celor înscriși la noi pornesc de la 6 ani, până la majorat. Asociația noastră pregătește elevii în 7 secții cu următoarele specializări sportive: fotbal, handbal, karate,
aikido, scrimă, dans și gimnastică. Pentru sărbătoarea de acum, am avut întreceri la alergări, la curse cu bicicleta și am organizat câteva „Jocuri ale copilăriei”, adică alergări în sac, tras la funie și celelalte amintite. Au urmat dansurile grupelor de balet, pregătite de dna. prof. Raluca Ciobanu”.

Premiile sărbătorii

Premiile pentru cele mai bune rezultate ale copiilor au fost înmânate de primarul Anton Valeriu, vicele Adrian Hojda și Daniel Marin. De amintit că patru dintre elevii cei mai buni la învățătură  – Claudia Ionescu, Diana Dumitru, Robert Istrati și Andrei Tudor – au primit diplome și premii în bani, sponsorizare exclusivă din partea firmei „Bilancia”, cu sediul în Corbeanca.