Introducerea buvinietei şi a taxei de centru pentru autovehiculele care circulă în Bucureşti va fi decisă anul viitor, în funcţie de resursele municipalităţii pentru infrastructură, a anunţat viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolaescu.
„Aceste taxe, respectiv buvinieta şi taxa de centru, vor fi decise anul viitor, în funcţie de resursele pe care municipalitatea le va avea pentru infrastructură”, a declarat viceprimarul, care a precizat că, în funcţie de fondurile europene obţinute de municipalitate, va fi decisă şi introducerea acestor taxe. Astfel, dacă municipalitatea va avea fonduri asigurate, va amâna şi în 2013 introducerea taxelor. „Oricum, nu există termen limită până la care aceste taxe să fie aprobate”, a mai spus Nicolaescu.
 Momentan, în Bucureşti, se aplică taxe pentru autovehiculele care depășesc 3,5 tone, în funcţie de tonaj şi de zone, aşa cum din 2002, şoferii plătesc taxa denumită „rovinietă” pentru utilizarea drumurilor naţionale
Ideea introducerii unei taxe de drum denumită „buvinietă” a fost avansată încă din 2006, în mandatul de primar deţinut de Adriean Videanu, şi a fost intens criticată, deşi o asemenea taxă de zonă centrală se aplică în prezent în oraşe precum Londra sau Milano.