Asociaţia „Colectiv GTG3010” a lansat campania de strângere de fonduri pentru implementarea unui program naţional de educaţie a copiilor în caz de incendiu, informează un comunicat al organizaţiei dat publicității de AGERPRES.

„În România au loc peste 2.000 de incendii pe lună, iar arsurile sunt a patra cauză de deces prin accident în rândul copiilor de până la 14 ani, arsura fiind cea mai mare urgenţă medico-chirurgicală, cel mai grav accident care i se poate întâmpla unui copil”, arată sursa citată. În acest context, asociaţia a creat un program pentru şcolile din toată ţara, pentru copii, părinţi şi învăţători.

Primul pas, precizează iniţiatorii, este lansarea în şcolile din România pentru copiii din clasele primare a cărţii „Povestea luptei dintre Apă şi Foc”, care reprezintă o lecţie de supravieţuire în caz de incendiu.

Pentru implementarea proiectului „Lupta dintre Apă şi Foc – O lecţie de supravieţuire în caz de incendiu”, Asociaţia „Colectiv GTG3010” face un apel la donaţii. Printr-o donaţie de 50 de lei, susţinătorii contribuie la educarea a 10 copii din mediul rural în ceea ce priveşte prevenirea şi reacţia în caz de incendiu, precizează comunicatul.

În schimb, donatorii vor primi două exemplare ale cărţii „Povestea luptei dintre apă şi foc”, ce va fi lansată în vara anului 2018.

Pentru a face precomandă, ce interesaţi pot scrie pe adresa contact@colectivgtg.com, iar pentru o donaţie poate fi accesat linkul www.colectivgtg.com/povestea-luptei-dintre-apa-si-foc .