CS Corbeanca, echipa campioană a Ilfovului care a promovat în Liga a III-a a fotbalului românesc, a avut patru antrenori în sezonul victorios, semn că lucrurile nu au fost numai „lapte și miere”. Important a fost, însă, finalul.

Au marcat aproape 160 de goluri și au primit mai puțin de 25… au avut 30 de meciuri din care au câștigat 26 și au terminat 4 la egalitate, au trecut cu brio de trei faze ale competiției. Și totul pentru o promovare din Liga a IV-a Ilfov în Liga a III-a, iar merituoasa campioană este CS Corbeanca!

Nu au început sezonul cu statutul de favoriți. Cu antrenorul  Virgil Nițoi la timonă la începutul sezonului, apoi cu interimarul Marius Zamfir și, pentru câteva etape, cu fostul internațional Adrian Iencsi, CS Corbeanca și-a găsit ritmul abia din retur, când Cornel Nica a preluat echipa. E drept, ajutat și de câteva transferuri reușite (portarul Alexandru Daraban, venit din Divizia B a Republicii Moldova de la FC Singerei, fundașul Daniel Gabor de la CS Afumați, mijlocașii Tănase Mușat de la CS Afumați, Stelian Isac de la FC Voluntari și Florin Petcu de la CS Tunari, atacanții Nicușor Romanescu, fost la FC Ștefănești și Robert Ioniță, revenit după un an petrecut la FC Voluntari, plus revenirile lui Marius Zamfir și Liviu Niță), Cornel Nica a reușit un retur de excepție, care a permis echipei sale să termine sezonul pe primul loc și, implicit, să ia punctele bonus înainte de playoff, puncte care i-au asigurat câștigarea Ilfovului și, apoi, intrarea în baraj.

Ultima adversară din drumul spre Liga a III-a a fost campioana din Călărași, Venus Independența, pe care Corbeanca a învins-o după un meci dramatic, cu 3-2, golul victoriei fiind marcat în ultimele secunde ale jocului, de Tămârjean. Pentru istorie – Corbeanca este la prima prezență în Liga a III-a din istoria urbei – iată-i pe cei care au asigurat succesul: Constantin – Voica, Snagoveanu, Tămârjean, Gabor – Mihalache, Mușat, Isac, Zamfir – Romanescu, Ioniţă.

Ce va urma? Depinde mult de autoritățile locale, de cei cu bani care ar vrea și ar putea să ajute echipa. “Am intrat în istorie, pentru prima dată, Corbeanca are o echipă în Liga a 3-a după o muncă titanică. Sperăm să vină mai mulţi oameni lângă echipă. Pentru noi, liga a 3-a e bună. Peste 2-3 ani sper să construim și un stadion bun. Măcar să fie de liga a 2-a”, spune Daniel Marin, președinte CS Corbeanca, dezvăluind, de altfel, și planurile de viitor. 

Ilfovul se extinde: Ligă județeană cu mai multe serii!

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal a adus o serie de discuţii legate de revenirea cluburilor ilfovene din București la matcă. Cum ar fi vorba de multe echipe noi (cluburi sau grupări secunde ale echipelor din Chitila, 1 Decembrie, Chiajna, Voluntari, Cernica, Dobroiești, Ciocoveni ș.a.m.d. au evoluat în campionatul bucureștean în ultimii ani), AJF Ilfov s-a întrunit într-un Comitet Executiv căutând soluții.

O primă concluzie ar fi aceea că s-ar impune organizarea a două serii, Nord și Sud, care pe lângă faptul că ar putea mulțumi toate echipele, ar fi și în sprijinul cluburilor, care ar avea costuri mai mici de transport. Orice sugestie este, însă, luată în calcul, așa că grupările ilfovene sunt invitate să își spună părerea asupra acestui subiect.