Mulți oameni greu încercați de viață și-ar dori să ceară ajutor îngerului păzitor, pentru a spori efectul rugăciunilor lor. Dar, din păcate, nu știu cum să comunice cu acest prieten al lor, de nădejde, care le-a fost trimis de Dumnezeu ca să le aducă vindecarea, liniștea și bunăstarea.

Te apasă o problemă căreia nu-i găsești rezolvare? O persoană dragă inimii tale are o suferință gravă, sau, pur și simplu, urmează să susții un examen complicat  de care depinde avansarea ta pe o scară ierarhică și implicit, îmbunătățirea situației financiare? Nu ești singur pe lume! Și la bucurie, și la necaz, o ființă spirituală necorporală, creată de Tatăl Ceresc, este lângă tine. Un înger veghează necontenit asupra ta și te poate ajuta în momentele grele din viață. Această ființă veghează atent asupra ta și te înconjoară cu lumina sănătății și a păcii. La nevoie, îți aduce vindecarea și îți îndreaptă pașii în direcția bună, astfel încât să-ți ușureze și să-ți înfrumusețeze viața. Trebuie doar să înveți să comunici cu el și să-i ceri ajutorul. Îngerul păzitor nu este doar un gând frumos, ci o existență divină, un ascultător al poruncilor lui Dumnezeu care-ți pune ordine în viață, îți vindecă rănile și te poartă pe calea smereniei, a pocăinței.  

El veghează asupra ta, plin de dragoste 

Prin puterea sa de a fi un bun mediator între tine și divinitate, îngerul păzitor este unic. El este trimis de Dumnezeu ca să te ocrotească, să aibă grijă de tine în permanență. Veghează asupra ta, plin de dragoste, încă de la naștere și până în momentul în care trupul tău părăsește lumea fizică. El te ferește de pericole și îți împlinește destinul. Și ce poate fi mai minunat decât să știi că un reprezentant al Tatălui Creator te însoțește pretutindeni, și în momentele frumoase și în cele mai delicate? 

Cum îl descoperi?

Focalizându-te pe ariile sale de interes. Mai exact, trebuie să evoluezi spiritual, să ai o dreaptă credință în Bunul Dumnezeu și în cuvântul Său. Este foarte important să ai o mare încredere în îngerul tău păzitor și în puterea pe care i-a încredințat-o Dumnezeu. Gândește-te la el și roagă-l să te ajute în orice situație, oricât de delicată ar fi! Dacă nu o faci, el va fi aproape cu mâinile legate. Eliberează-te de toate celelalte gânduri, fă-ți semnul crucii și roagă-l să-ți fie ajutor în momentele grele.  “Orice creștin are un înger bun, care stă
de-a dreapta lui și îl povățuiește spre tot lucrul plăcut lui Dumnezeu. Precum îngerul este slujitor al lui Dumnezeu și îl păzește pe om întru toate căile sale și precum îngerul se supune voii lui Dumnezeu, la fel trebuie să fie și omul. Îngerul păzitor este cel care stă întotdeauna lângă ființa umană, păzind-o și ghidând-o, spre a o ajuta în viață”, spunea părintele Cleopa. Și în Evanghelia lui Ioan, acest lucru este explicat foarte clar. “Fiecărui om i s-a dat un înger păzitor, invizibil, care îl însoțește de la naștere și până la moarte. Acest înger ajută omul să-și eleveze conștiința și se îndepărtează pe măsură ce omul, împins de egoism, renunță de bunăvoie la credința în Dumnezeu și la iubirea pentru aproapele său.” 
 

Învață copilul să-și iubească îngerașul!

Pentru a fi un bun creștin la maturitate, trebuie să-i induci copilului dragostea pentru Dumnezeu și pentru faptele bune. Educă-l de mic să trăiască în pace și în curățenie spirituală. Învață-l să-și iubească îngerașul și să-i ceară ajutorul ori de câte ori se simte în pericol sau simte nevoia să-și descarce suflețelul în fața celui mai bun prieten, îngerul care-l ocrotește.    

Rugăciune către îngerul păzitor

O, înger prea frumos,

Lumină blândă, apărător al meu de Sfânt Botez,

Mă închin la tine în inima plăpândă,

Te rog, te chem, te caut, te visez.

Doar tu îmi ești suport în calea lungă,

Pândită de noroi, de patimi, de păcat.

Aduci scânteia în cale să-mi ajungă,

Când trec prin loc întunecat.

Căci mâna ta pe a mea o întărește

Și ochiul tău pe al meu îl face văzător,

Și la urechea mea cuvântul tău șoptește,

Adus de tine de la Creator.

Mă închin adânc sfinției tale,

Te rog să-mi fii alături orișicând

Căci fără tine, eu mă pierd pe cale

Și pot să fiu un veșnic rătăcit.

Durerea mea este nealinată

Și plânge sufletul rănit,

Căci toată viața e întinată de un șuvoi necontenit,

De un șuvoi amestec groaznic, din vânt, din faptă și cuvânt,

Ce-a alungat pe bunul paznic al vieții mele pe pământ,

O, sfinte îngere, la tine eu vin să caut pocăință

Întoarce-ți fața înspre mine

Și, arată-mi calea spre credință.

 

Amin!