Unul dintre jucătorii de bază ai Concordiei Chiajna în mandatul lui Marius Șumudică, de multe ori căpitan al ilfovenilor, Florin Lovin, nu este văzut cu ochi buni de noul tehnician, Marius Baciu, o despărțire fiind iminentă.

Se pare că totul a pornit de la o declarație a lui Florin Lovin, după meciul pierdut la Botoșani (0-3), primul după schimbarea lui Șumudică cu Baciu. “Ușor, ușor, toate recordurile pozitive se năruiesc. Sunt probleme, dar nu din punct de vedere al jocului. (…) Dar sunt alte elemente care nu se leagă. Jucăm, meci de meci, cu presiune. Schimbarea antrenorului nu a depins de noi… noi am făcut totul ca să-l păstrăm și Șumi știe asta. Cred că a fost o decizie greșită, dar nu avem ce face”, a spus Florin Lovin.

Acum, cu 24 de ore înaintea meciului Concordia Chiajna – CSU Craiova, a izbucnit scandalul. Se pare că Florin Lovin a aflat că nu a fost păstrat în lotul Chiajnei, iar între jucător și antrenor a izbucnit un conflict. Între Lovin și Baciu ar fi avut loc un schimb dur de replici și surse apropiate clubului din Chiajna, citate de Prosport, susţin că mijlocașul dorește
să-și rezilieze contractul.

În locul lui Lovin, așa cum și Jurnalul de Ilfov a anunțat în numărul precedent, Marius Baciu vrea să îl relanseze pe Adrian Cristea. „Prinţul”, care fusese trimis la echipa a doua de către Marius Șumudică, nu a făcut nici pregătirea de iarnă cu Concordia și nici nu s-a antrenat cu echipa, în ultimele luni.

Președintele Concordiei, Cristi Tănase, a confirmat divergențele Lovin-Baciu, dându-le însă tenta unul conflict obișnuit dintr-o echipă. ”Nu a fost niciun scandal. Lovin era în lotul de 18 și a simţit probabil că nu e titular. A avut o discuţie cu antrenorul și și-a luat geanta și a plecat, atitudine pe care nu o consider normală. Poate aveam nevoie de el în meciul cu Craiova”.

Varianta lui Lovin este alta. Mijlocașul a recunoscut că a plecat din cantonament, dar lasă de înţeles că vina conflictului aparține celor din conducerea Concordiei. ”Este adevărat că am plecat din cantonament, iar oamenii care mă cunosc cu adevărat știu că aș lua astfel de decizii numai în urma unor motive întemeiate. Din respect pen‑­
tru colegii mei, refuz să dau detalii, pentru că urmează un meci decisiv și ar fi păcat să destabilizez eu atmosfera, înaintea unui meci crucial pentru rămânerea în prima ligă”

 

Florin Lovin s-a lansat în fotbalul mare la FCM Bacău, dar consacrarea a cunoscut-o în cei cinci ani în care a jucat la Steaua. A plecat apoi în Germania, la 1860 München, după care a mai trecut pe la Kerkyra, Kafenberger, Mattersburg și Oţelul Galaţi. Are două tit­luri de campion cu Steaua și o Supercupă a României, fiind unul dintre jucătorii importanți ai Stelei, în parcursul acesteia din Europa League 2006, când bucureștenii au ajuns în semifinalele competiției.