Castelul numit  ”Școala Numărul 1” își va deschide porțile pentru a ne primi în ospeție. Copii, părinți și bunici sunt invitați în turnir, sărbătorile la ”castel” sunt pentru toată lumea! Așa cum se cade  la zi de sărbătoare, totul este gratuit!

Ascultăm povești cu cavaleri, domnițe, blazoane și peceți, confecționăm scuturi și ne ”luptăm” pentru a ne apăra castelul,  dar – înainte de toate –  ne facem noi prieteni, camarazi destoinici de arme și … distracție!

Turnirul are un program, vă rugăm deci să vă ocupați ocupați ”jilțurile” la timp:

– atelier de lectură (între 18.00 şi 19.00),

– atelier de creativitate (între 19.00 şi 20.00),

– teatru de păpuşi (de la 20.00 la 21.00).

Petrecerea este una plină de beneficii pentru micii cavaleri și micuțele domnițe! Atelierele de lectură şi teatrul de păpuşi au rolul de a le stimula imaginaţia, atenţia şi capacitatea de concentrare, iar atelierele de creativitate îi vor ajuta să-şi înfrângă timiditatea și să socializeze unii cu alţii, dezvoltându-şi – în acelaşi timp – aptitudinile practice.

„Caravana Poveștilor Ediția a 2-a” este un proiect organizat de Primăria Municipiului București prin Biblioteca Metropolitană București, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional și realizat în parteneriat cu Asociația BASAR şi Asociaţia Young Initiative (AYI).

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) este o reţea de biblioteci publice destinată tuturor! Misiunea BMB este de a facilita accesul gratuit şi nediscriminatoriu la drepturile culturale fundamentale, servind ca un centru comunitar care susţine activ informarea, cercetarea, educaţia şi recreerea locuitorilor din Bucureşti şi judeţul Ilfov, şi care contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunității prin oferta ei inovatoare şi programul integrat de servicii cu caracter public. Mai multe informaţii găsiţi pe https://www.bibmet.ro/ şi pe pagina de facebook.