Centrul de Prevenție și Recuperare Cardiovasculară CardioRec, din comuna Corbeanca, este, fără doar și poate, unul dintre așezămintele medicale de elită din județul Ilfov. Confirmarea vine de la unul dintre marii actori ai țării noastre, maestrul Mircea Albulescu. CardioRec a fost locul unde artistul a ales să urmeze programul de recuperare, după operația pe cord suferită la Timișoara.

Totul a început în noaptea de 24 spre 25 noiembrie, la Timișoara, unde maestrul se afla în turneu cu piesa „Bădăranii”. Iată ce ne-a povestit în timpul vizitei pe care i-am făcut-o la Centrul CardioRec: „În noaptea aceea mi-a fost rău, mi-a fost rău, mi-a fost rău, mă durea aici, în capul pieptului, am ieșit afară, m-am dus la o stație de benzină și am așteptat un taxi, șoferul a chemat un coleg care m-a dus la un spital. Aici am fost preluat de profesorul Gașpar, care a doua zi m-a și operat.”

De la Timișoara, la recuperare în Corbeanca

Pe 6 decembrie, maestrul Mircea Albulescu părăsea Institutul de Boli Cardiovasculare din orașul de pe Bega, într-un cărucior cu rotile. Trecuse prin clipe grele, când viața i-a atârnat de un fir de ață. A avut, însă, noroc că a intrat pe mâinile unor cadre medicale de elită. El a fost operat de profesorul Marian Gașpar, directorul insitutului amintit, care i-a „montat” trei by-pass-uri. O operație salvatoare, care l-a redat pe maestrul Albulescu scenei. La ieșirea din spital, maestrul declara: „Nu mă duc acasă, mă duc la spital, mă duc la un spital plin de fete frumoase, de băieţi deş­tepţi, plin de doctori, care toţi îmi vor spune «stai cuminte, stai cuminte, totul o să fie bine»”. Astfel, după un zbor cu avionul la Otopeni, pacientul Mircea Albulescu ajungea la Centrul de Prevenție și Recuperare Cardiovasculară CardioRec, din Corbeanca. Aici trebuia să urmeze un program de recuperare după operația la care a fost supus, sub atenta îndrumare a medicului primar Clara Alexandrescu, cea care, împreună cu soțul său, Bogdan Alexandrescu, a pus bazele acestui centru medical.

Un pahar de șampanie pentru un pacient model

Am ajuns la Centrul CardioRec în preziua externării îndrăgitului artist. Maestrul Albulescu a acceptat o întâlnire cu Jurnalul de Ilfov, cu ocazia unei mici ceremonii de plecare, organizată de dr. Clara Alexandrescu. Un prilej pentru toți cei care contribuise la recuperarea maestrului să ciocnească un pahar de șampanie bună. Cu această ocazie, într-o atmosferă veselă și destinsă, medici și pacient au rememorat întâmplări petrecute în perioada internării. „A fost un pacient ideal. Un pacient ideal este cel care urmează cam trei sferturi din ceea ce-i recomandă medicul. Domnule Albulescu, sunt mândră de dumneavoastră!”, a spus dr. Clara Alexandrescu.

„Nu puteți să vă dați seama cât de bine mă simt! Ar trebui să mă invidiați, mă simt extraordinar de bine! A fost foarte bine aici, la CardioRec. Dar programul de recuperare nu a fost ușor deloc. Am folosit foarte mult litera Z, dacă mă înțelegeți. Dacă primul zeu dacic a fost Zamolxis, cel de-al doilea este ‘Zda mă-sii! Dar acum, repet, mă simt extraordinar!”, a ținut să ne declare maestrul Albulescu, care, pe tot parcursul întrevederii a fost mereu pus pe glume. „Dar să știți că nu vreau să plec din această zonă a României fără să facem o poză!”, a adăugat maestrul. Într-adevăr, așa cum l-am văzut în acea seară, artistul, plin de optimism, dădea dovadă de un tonus cu totul deosebit, semn că programul de recuperare dăduse roadele așteptate. Și, pentru a îndeplini dorința maestrului, toți cei care puseseră umărul la recuperarea sa au făcut fotografii cu cel care, timp de două săptămâni le fusese nu numai pacient, dar și prieten, în ciuda momentelor grele pe care le presupune o astfel de terapie. Pentru că, părea să sugereze artistul, el se simțise aici ca într-o familie. O familie de excelenți profesioniști, dedicați muncii lor și pa­cienților, pe care-i redau unei vieți normale.