Atenție, ilfoveni! Nu aglomerați cabinetele medicilor de familie

Aviz pacienților! Cardul de sănătate devine obligatoriu, de la 1 februarie. Noile fișe medicale vor fi în format electronic și se activează la cabinetele medicilor de familie, atunci când pacientul solicită un serviciu medical.   

Cardul național de sănătate înlocuiește vechea fișă medicală, de la 1 februarie. Cei care ați primit cardul acasă, prin poștă, puteți merge la medicii de familie pe listele cărora sunteți înscriși, pentru activarea noii fișe medicale. Totuși, pentru a nu aglomera cabinetele medicilor, noul document se activează automat, în momentul în care veți solicita primul control medical. 

În cazul în care nu ați primit cardul de sănătate, nu trebuie să intrați în panică. În perioada următoare, cardurile vor ajunge la absolut toți pacienții asigurați. Oricum, un timp, documentele vor funcționa în paralel cu vechile fișe medicale. „Pacienții trebuie să stea liniștiți, pentru că toți vor avea carduri. Cei care l-au primit deja, pot să meargă la medicul de familie să-l activeze, dar nu trebuie să meargă toți odată, ca să nu aglomereze cabinetele medicale. Cardul se activează în momentul în care pacientul are nevoie de un serviciu medical. Pentru deblocarea cardurilor, pot veni la Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov (CAS Ilfov). Instituția se află pe str. Aviator Popișteanu nr. 46, ori la telefon 021/224.19.82. Cum ajungeți cel mai ușor la CAS Ilfov? De la Gara de Nord, se ia autobuzul 105 până la stația Bulevardul Expoziției, apoi vă întoarceți până la str. Aviator Popișteanu nr. 46.  Puteți ajunge și de la metrou, de la Piața Victoriei, cu autobuzul 300 până la stația Aviator Popișteanu, apoi vă întoarceți până la intersecția semaforizată și mergeți pe Strada Popișteanu, înainte, până se bifurcă drumul. Apoi mergeți pe partea stângă, până la intersecție și, undeva, pe partea dreaptă e nr. 46”, explică dr. Aurelia Isărescu, președintele CAS Ilfov.    

Atenție, puneți cardul bine! Dacă-l pierdeți, primiți altul, contra cost

Dacă pierdeți cardul, CAS Ilfov vă eliberează altul, dar contra cost. 

Este bine de știut, că noua legitimație electronică poate fi utilizată doar pentru servicii medicale oferite de specialiștii din România, nu și pentru tratamente efectuate în clinici din străinătate. În baza documentului, veți beneficia de servicii decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Veți fi obligat să prezentați documentul de fiecare dată când mergeți la medic. În lipsa cardului, veți primi îngrijiri medicale doar în cazul în care problema dvs. de sănătate constituie o urgență medicală. Prin introducerea codului PIN de către dvs., medicul va avea acces la informațiile cuprinse în card.