Poți avea plante decorative în baie! Totul este să alegi plantele potrivite care să facă față la condițiile din baia ta. Îmbogățită cu plante decorative o baie capătă un aer exotic și vesel, luxos și elegant.

Câteva exemple de plate decorative excelente pentru baie sunt:

1.Spathiphyllum

Are aspect de tufă și impresionează prin frunzele ei lungi, în formă de lance, de un verde strălucitor. Florile sunt alb-crem și deosebit de elegante. Îi place penumbra și are nevoie de umiditate abundenta, atât în sol, cât și în atmosferă.

 2.Columnea

Aceasta este una din acele plante pentru baie, care par create special pentru acest loc din casă. Columnea iubește locurile calde, umede și lipsite de curenți de aer. Temperatură optimă pentru că această plantă să fie mereu verde este 12-15 grade Celsius. Are frunzele ovale, colorate verde inchis, adesea acoperite cu peri albi. Planta infloreste primavara devreme. Florile au forma tubulară iar culoarea acestora poate varia de la roșu până la portocaliu. Datorită formei florilor, Columnea este denumită popular “Peștișorul auriu”.

3.Caladium

Un alt exemplu din seria de plante care se simt bine în baie este caladium. Originară din America de Sud, poate atinge 20-40 centimetri înălțime. Are frunzele marmorate și nu suportă deloc soarele, dar iubește umezeala și aerul cald.

4. Orhideele

Orhideele sunt plante ce preferă soarele parțial și niciodată lumina directă a acestuia.

5.Ferigile

Sunt de asemenea potrivite pentru a vitaliza spațiul și a-l înveseli. Deși nu înfloresc, ferigile sunt foarte decorative datorită frunzelor care pot ajunge până la 30 m lungime. Culoarea frunzelor este verde închis. Partea inferioară însă este mai deschisă la culoare și pe suprafața acesteia pot fi observate mici pete maro.

Toate aceste plante pentru baie pot fi așezate în mai multe locuri, ideale fiind cele care le permit să primească cât mai multă lumină naturală.

Le poți agăță sau le poți așeza la nivelul solului. Un alt loc bun pentru plantele din baie este pervazul ferestrei și marginea interioară a căzii de baie.