De câte ori folosești un prosop înainte de a-l spăla? Evident depinde despre ce prosop este vorba.

Specialiștii au analizat această problemă  și concluzia este următoarea:

Un prosop trebuie spălat după mai multe utilizări, în funcție de destinația pe care o are. Prosoapele de mână, adică cele pe care le folosești de fiecare dată când te ștergi, după ce te-ai spălat pe mâini se pot refolosi două-trei zile. Ideal este ca fiecare membru al familiei să aibă prosopul lui, caz în care acestea pot fi folosite trei-patru zile. Dacă pentru șters pe mâini există un prosop colectiv, maxim trei zile.

Musafirii trebuie să primească un prosop curat, pentru șters pe mâini! Este obligatoriu și ca regulă de politețe și pentru buna igienă a familiei.

Prosoapele de baie și cele pe care le folosești după duș trebuie spălate după trei sau patru utilizări. Folosite mai mult prosoapele pot dezvolta bacterii și mucegai.

Este foarte important ca prosoapele să fie corect atârnate, astfel încât să aibă posibilitatea de a se usca după folosire. Ține meru fereastra de la baie deschisă, sau în absența acesteia ori când nu se poate (iarna), folosește un ventilator sau aerisește 15 minute după duș sau baie.

Ține prosoapele murdare într-un coș de răchită pentru a se ventila și a nu prinde miros urât. Dacă un prosop mucegăiește, este obligatoriu să-l speli cu apă clocotită și să-l clătești cu oțet pentru a îndepărta sporii care pot fi toxici pentru pielea ta și pot ataca țesătura.