Salariu, ca să joace Pokemon Go Funzing, o companie din Singapore, a publicat un anunț de angajare care a devenit viral pe internet. Funzing este un serviciu online care le permite oamenilor să se înregistreze la evenimente care se întâmplă în apropierea lor. În anunț, Funzing căuta căuta o persoană care să joace Pokemon Go full-time pentru companie, în schimbul unui salariu de aproximativ 740 de dolari pe lună, timp de trei luni. După ce mai mult de 5.000 de persoane au aplicat pentru job, a fost selectată Ivy Lim, o tânără de 22 de ani, model și DJ. Lim îi va ajuta pe cei de la Funzing să organizeze evenimente Pokemon Go și îi va învăţa pe participanţi secretele jocului.

 

Samsung îi „ia fața” lui Apple

Vânzările de telefoane mobile inteligente, la nivel mondial, au înregistrat, în primul semestru al anului, o creștere de 4%, comparativ cu aceeași perioadă din 2015 și s-au situat la aproape 700 de milioane de unități. Principalii producători de pe piață, Samsung și Apple au vândut, cumulat, 254 de milioane de telefoane. Compania sud-coreeană se află în preferințele utilizatorilor cu 158 de milioane de telefoane vândute, față de Apple, aflată pe locul al II-lea, care a livrat cumulat 96 milioane de telefoane, în scădere cu 11%. Astfel, Samsung a avut o cotă de piaţă de 22,3%, cu aproape 10 puncte procentuale mai mult faţă de Apple.

 

Dragonul Roșu „puricat” de inspectorii ANAF

În urma unor controale efectuate de inspectorii ANAF în perioada 16-20 august, în centrul comercial Dragonul Roșu, din Voluntari, au fost depistate un număr mare de abateri de la regimul fiscal, cele mai frecvente fiind veniturile neînregistrate și comercializarea de mărfuri fără documente justificative. În urma controalelor, inspectorii ANAF au aplicat 260 de amenzi, în valoare totală de 1,67 milioane de lei, precum și confiscări de sume, în cuantum de 66.622 de lei, și de bunuri, în valoare de 259.699 de lei. Astfel, amenzile aplicate de la începutul anului au ajuns la suma de 5,27 milioane de lei.

 

Veteranii de război vor beneficia, din nou, de facilități fiscale

 

Ministerul Finanțelor a decis că veteranii de război, văduvele de război, persoanele persecutate din motive politice, precum și cele deportate în străinătate ori care au fost prizonieri vor beneficia de facilităţile fiscale acordate până la 31 decembrie 2015. Veteranii și văduvele de război, vor beneficia de scutire integrală de la plata impozitelor pentru clădirile și terenurile deţinute în comun cu soţii/soţiile acestora, precum și pentru un mijloc de transport, la alegere.