Un nou asigurător pe piața RCA

Grawe România, parte a asigurătorului austriac cu același nume, a primit autorizarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru vânzarea de poliţe auto obligatorii (RCA) și facultative (Casco). Grawe are 135.000 de clienţi pe piaţa locală, iar cea mai mare parte a businessului vine din vânzarea poliţelor de viaţă, iar asigurările property reprezintă circa 15% din portofoliul total al companiei. Grawe a înregistrat anul trecut un profit de aproape 4 milioane de lei (sub un milion de euro), de patru ori mai mare faţă de anul precedent.

 

Taxele și impozitele din București și Ilfov, plătite cu cardul

MFP a anunțat că, din data de 29 august, contribuabilii persoane fizice din București și din judeţul Ilfov vor putea plăti taxele și impozitele cu ajutorul cardului bancar la ghișeele Administraţiei Finanţelor Publice. În acest scop, au fost instalate 37 de POS-uri, în 21 de sedii care aparţin Administraţiilor Sectoarelor 1-6 ale Finanţelor Publice, Activităţii de Trezorerie si Contabilitate Publică a Municipiului București și unităţilor de trezorerie suboordonate (Trezoreriile Statului – Sectoarele 1-6 și Activitatea de Trezorerie și Contabilitate Publică a Judeţului Ilfov).

 

Șase companii primesc ajutor de stat

Din cele 36 de solicitări primite, Ministerul de Finanțe a selectat 6 companii – Pirelli, Arctic, Clariant Products, Robert Bosch, Safe Med International și Alu Menziken – care vor primi ajutor de stat, în valoare totală de 621,4 mil. lei. Cererile totale pentru proiectele depuse de cele 36 de companii arată o valoare a investiţiilor de 5,47 miliarde de lei. Ajutorul de stat total solicitat a fost de 1,98 miliarde de lei, în condiţiile în care bugetul total al sesiunii este de 638 de milioane de lei. Dintre cele 6  companii solicitante, cel mai mare ajutor de stat, în valoare de 163 mil. lei, urmează să fie acordat companiei Arctic (foto), care a anunţat că va folosi banii pentru construcţia unei noi fabrici de electrocasnice.

 

Minutele ședințelor de politică monetară ale BNR – publice

 

BNR a anunțat, prin purtătorul de cuvânt al instituției, Dan Suciu, că, începând cu ședința de politică monetară din data de 30 septembrie 2016, va publica pe site-ul său, în termen de 7 zile, minutele deliberărilor deciziilor de politică monetară, care vor conține și scorul votului, fără atribuirea nominală. Suciu a precizat că publicarea minutelor are ca scop informarea publicului cu privire la rațiunile și motivele pentru care se ia o decizie sau alta în Consiliul de Administrație, cu privire la politica monetară.