ANAF cu ochii pe cei care își închiriază locuințele

ANAF a anunțat că îi va lua la bani mărunți pe proprietarii care închiriază locuințe, prin verificarea mai amănunțită a contractelor de închiriere, printr-o campanie de informare a proprietarilor de locuințe, urmată de acțiuni de control și sancțiuni unde se constată nereguli. Inspectorii ANAF vor discuta cu administratorii de bloc, acolo unde există „zone sensibile”, iar dacă există nereguli, proprietarii vor fi verificați și sancționați, potrivit lui Dragoș Doroș, președintele ANAF. El a precizat că încheierea unor contracte de închiriere pe sume modice „este un fenomen” care a fost observat la ANAF.

 

 

Fonduri suplimentare pentru „Prima Casă”

Guvernul a suplimentat cu 500 de milioane de lei fondurile pentru Programul „Prima Casă” pentru acest an. Ultima oară plafonul a fost suplimentat în luna mai a acestui an, tot cu 500 de milioane de lei. Totodată, a fost introdusă posibilitatea de a se acorda promisiuni de garantare și pentru achiziţia unei noi locuinţe, cu condiţia ca aceasta să fie cu o suprafaţă utilă sau o valoare mai mare în raport cu prima. De la lansarea Programului în anul 2009 până la finele lunii iunie 2016, au fost acordate 193.012 garanţii, în valoare totală de 16,44 miliarde lei, pentru finanţări în valoare de 32,88 miliarde lei.

 

OPEC a limitat producția de petrol

Organizația Statelor Exportatoare de Petrol a ajuns la un acord privind limitarea producției de țiței la 32,5 milioane de barili pe zi, începând din luna noiembrie, au declarat pentru Reuters surse din interiorul OPEC. Detaliile privind acordul ar putea fi anunțate la viitoarea reuniune oficială a OPEC, din luna noiembrie. După aceste informații, la bursa ICE Futures cotația barilului de petrol Brent cu livrare în luna noiembrie a urcat cu aproape trei dolari, ajungând la valoarea de 48,80 dolari.

 

FACIAS acționează statul în judecată

 

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a anunțat că va acționa în judecată statul român pentru că proprietarii de autoturisme Volkswagen, pe care au fost instalate softuri ce au permis manipularea testelor de emisii nu au fost despăgubiți. În octombrie 2015, ministerul de resort anunța că prejudiciul pe care statul român l-a estimat în cazul Volkswagen pentru cele 105.303 mașini inventariate ca fiind cu probleme se ridică la peste 123.616.827 lei, dar nicio persoană nu a fost despăgubită. Calculul a luat în considerare faptul că taxa auto a fost pentru motorizare Euro 5, iar mașina, în realitate, avea motorizare Euro 4.