Salonul auto Paris 2016

În cadrul Salonului Auto de la Paris, Dacia prezintă noul design pentru patru dintre modelele emblematice ale mărcii: Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway.

Cele patru modele sunt disponibile cu o gamă largă de motorizări și de transmisii, precum și noi echipamente. Noua Dacia Duster va dispune, în premieră, de o cutie de viteze automată, cu dublu ambreiaj.

 

Blocuri optice, redesenate

Printre modificările aduse se numără și dotarea cu blocuri optice redesenate, atât pentru partea frontală cât și pentru cea din spate. În partea frontală, luminile de zi, cu lămpi de tip LED, se compun din patru blocuri dreptunghiulare suprapuse pe verticală. În partea din spate, identitatea luminoasă este constituită dintr-un ansamblu de patru careuri. De asemenea, bara de protecție frontală la noile Logan, Logan MCV și Sandero a fost și ea redesenată, cu o grilă de admisie a aerului cu contur cromat. Tot cromate sunt acum și mânerele de acţionare a portierelor, la noul Sandero Stepway.

 

Cameră video pentru marșarier

 

Cele patru noi modele sunt dotate cu sisteme de asistență, cum ar fi cel pentru demarajul în rampă și, în funcție de versiune, de cameră video pentru mersul înapoi. Comenzile de acţionare a geamurilor electrice, faţă și spate, sunt de acum amplasate pe panourile portierelor, iar șo­ferul dispune de o comandă impulsională pentru acţionarea geamului. În interior, în partea din faţă, este prevăzut un spaţiu de depozitare a telefonului mobil, iar în partea laterală a consolei centrale, un mic buzunar poate adăposti diferite obiecte personale. În spate, consola centrală dispune de un nou suport pentru sticle, iar pasagerii beneficiază de o priză de 12 volţi pentru în­cărcarea aparatelor electronice. Gama de motorizări include următoarele propulsoare: pe benzină: SCe 75 CP, TCe 90 CP cu sistem Stop & Start (S&S), TCe 90 CP S&S GPL și TCe 90 S&S cu cutia pilotată Easy-R; pe motorină: dCi 75 CP S&S, dCi 90 CP S&S cu cutie de viteze manuală sau pilotată Easy-R.