Adio, Galaxy Note 7!

Grupul sud-coreean Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone, a anunțat  că a oprit complet producția de telefoane Galaxy Note 7, din cauza riscului de explozie a dispozitivului, Reuters. În septembrie, Samsung scosese de pe piață 2,5 milioane exemplare, după mai multe incidente în care bateria acestui telefon a luat foc sau a explodat. Deși a încercat înlocuirea acestor telefoane, dispozitivele de înlocuire au luat și ele, la rândul lor, foc.

Gazele pentru populație nu se scumpesc, în 2017

Prețul gazelor naturale de producție internă și cel al gazelor de import vor fi convergente la 1 aprilie 2017, astfel încât tarifele plătite de populație nu vor crește, a declarat Emil Calotă, vicepreședinte ANRE. El a amintit că, în prezent, prețul gazelor pentru populație a fost înghețat la 60 de lei pe MWh, iar calendarul de liberalizare a fost suspendat în perioada 1 iulie 2016 — 31 martie 2017. Calendarul de liberalizare a pieței gazelor prevedea câte o majorare de 6 lei pe MWh la 1 iulie 2016 și 1 iulie 2017, urmând ca, în 2018, calendarul să fie rediscutat.

Românii au fost mai vorbăreți, în 2016

Românii au vorbit aproape 36 de miliarde de minute la telefonul mobil, în primul semestru din 2016, în creștere cu 4% față de perioada similară a anului trecut, deși numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a rămas la același nivel ca în prima jumătate din 2015 (22,6 milioane), potrivit datelor publicate de ANCOM.  În medie, un utilizator român vorbește la mobil 4 ore și 21 de minute într-o lună. Cel mai mult utilizează aceste servicii abonații persoane fizice care dețin un abonament (trafic mediu – 5 ore și 49 de minute), urmați de persoanele juridice care dețin un abonament (4 ore și 12 minute), în timp ce utilizatorii de cartele preplătite consumă, în medie, lunar 3 ore și 26 de minute.

Mai înalte decât Burj Khalifa

Dubai a demarat construcţia unei clădiri care va depăși înălţimea lui Burj Khalifa (555 m), aflat tot în Dubai, deţinătorul actualului record de înălțime. Dubai Creek Harbour , programat a fi finalizat în anul 2020, cu ocazia Expoziție Mondiale care va avea loc în Dubai, va avea o înălțime de peste 828 de metri și va costa 1 miliard de dolari. Clădirea a fost proiectată de arhitectul Santiago Calatrava Valls, de origine elvețiano-spaniolă. El va fi, însă, concurat de o altă construcție care va fi ridicată în Emiratele Arabe – Kingdom Tower (Jeddah) și care va avea 1.001 m și care se estimează că va fi finalizată tot în anul 2020.