Subvenții pentru tineri

Tinerii cu vârsta între 18 şi 25 de ani pot primi o subvenţie de 25.000 euro pentru o firmă nou-creată, iar elevii vor fi ajutaţi să îşi dezvolte spiritul antreprenorial în cadrul Iniţiativei „România Start-up”, finanţată din fonduri europene şi cu o alocare financiară totală de 152 milioane euro. Suma maximă alocată va fi de două milioane de euro/proiect, iar un proiect presupune minimum 40 de firme nou-create. 

Pe Centură, Tot prin gropi

Centura Capitalei, cu un trafic zilnic de 144.000 de vehicule, va fi modernizată şi extinsă la câte două benzi pe fiecare sens cel mai devreme la sfârşitul anului 2017 sau începutul lui 2018, potrivit datelor transmise de CNADNR. Până în prezent, doar 20 din cei 72 de kilometri ai Centurii arată a şosea care înconjoară o capitală europeană, în timp ce alţi aproape 20 de kilometri, situaţi în nord, vor fi modernizaţi până la finalul anului viitor, sau cel puţin acesta este angajamentul CNADNR. Partea de sud a centurii, ce măsoară peste 30 de kilometri, va mai aştepta, însă, peste trei ani până să fie extinsă la patru benzi.

Ce ar putea înlocui gazele

Energia electrică ar putea fi folosită pentru încălzirea locuinţelor, înlocuind gazele naturale sau păcura, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu. Folosirea electricităţii pentru încălzire este una dintre concluziile discuţiilor privind noua strategie energetică a României, a afirmat Nicolescu. La recensământul din anul 2011 au fost înregistrate 8,45 milioane de locuinţe, din care 4,58 milioane în oraşe şi 3,87 milioane în mediul rural.

România se confruntă cu o supracapacitate de producţie a electricităţii, în contextul scăderii consumului. Anul trecut, consumul de energie a scăzut cu 4,5% faţă de 2012.

Dacă mai ai casă, poate fi Verde, după trei ani

Aproape 10.000 de dosare depuse de către beneficiari în Programul ”Casa Verde”, în anul 2011, sunt în analiză, iar până la finele acestui an cei acceptați ar putea primi contractele spre semnare, a declarat Adrian Gearâp, președintele Administrației Fondului pentru Mediu /AFM/. „În ceea ce privește Programul, am început analiza celor 9.776 dosare depuse în 2011, astfel încât, până la sfârșitul anului, sperăm să le trimitem spre semnare beneficiarilor care vor fi validați”, a afirmat Gearâp. 

”Casa Verde” este un program de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme ecologice de încălzire, care utilizează energie solară, eoliană etc.