Îndelung amânata punere în posesie a loturilor de teren din „Cartierul pentru tineri” din Buftea are mai multe cauze. În afara motivului electoral, acela care spune că memoria faptelor recente este aceea care contează în mintea îngustă a cetăţeanului votant, nici din punct de vedere legal, treaba nu este deloc clară.
Stoica a trâmbiţat peste tot că are toate avizele şi că lumea rea nu l-a lăsat să dea drumul la terenuri. Şi că legea e de partea sa, că a făcut tot ce era omeneşte po-sibil. Că totul este gratis, doar o amărâtă de taxă de 1300 lei, care reprezintă personalizarea proiectului, atât, asta e tot ce mai e necesar.
Total fals. Stoica nu a obţinut avizul Consiliului Judeţean Ilfov în vederea parcelării terenului. Astfel, chiar dacă PUG-ul  (Planul Urbanistc General) există, conform legilor în vigoare, Regulamentul  aferent PUG şi conform  Legii nr. 350/2001, art. 47, alineatul 3, pct. B. Orice proces de parcelare va fi reglementat prin iniţierea unei documentaţii de urbanism  tip Plan Urbanistic Zonal (PUZ).
Evident, Stoica nu are acest PUZ şi dovada o aveţi alăturat. De ce nu a cerut primăria Buftea acest PUZ? E simplu: pentru că acesta costă, pentru că de fapt, primă-ria Buftea nu poate plăti acest PUZ, iar dacă i-ar pune pe beneficiari, adică pe tineri, să plătească PUZ-ul, s-ar adânci în minciună şi i-ar sări lumea în cap. Aşa că tace mâlc, spune că are tot ce este necesar, speră că mai păcăleşte lumea şi mai împuşcă un mandat de primar, apoi prostimea n-are decât să plătească şi PUZ şi PUD şi tot ce o mai trebui, că nu mai are ce face, patru ani e la volan, din nou!
Unicul aviz pe care Stoica şi echipa sa de „profesionişti”  îl are, este de fapt avizarea tramei stradale aferente „Cartierului pentru tineri”, iar ceea ce primesc de fapt tinerii, sunt nişte loturi de teren parcelate în mintea îngustă a lucrătorilor din primărie. Dealtfel, cu avizele existente, nu se pot emite titluri de proprietate, nu se pot ob-ţine avize pentru racordarea la apă, canal, curet electric, nu se poate începe legal construcţia, nu se poate face nimic, deoarece  „Cartierul pentru tineri” este încă, doar o iluzie electorală.
La această oră, ceea ce se petrece în Buftea, în „Cartierul pentru tineri”, este o crasă evaziune fiscală, eludare de legi, ­declinare de competenţe şi manipulare a ti-nerilor care vor fi „proprie­tari” pe nişte loturi iluzorii. Este păcat că un om, care are alături o echipă de coate-goale şi de habarnişti, mint şi manipulează, păcălind 320 de tineri, care au speranţele, visele, dorinţele lor şi care şi au legat viitorul de nişte minciuni şi deşertăciuni. (C.U.)