Dr. Aurelia Isărescu, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov

Obții venituri suplimentare salariului de la compania la care ești angajat sau indemnizației de la stat? Mergi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi ia-ţi ade-verinţă de asigurat. În baza ei vei avea anumite servicii medicale gratuite, vei obţine trimiteri la spital în vederea efectuării unor analize la preţ redus, medicamente compensate sau gratuite etc. Dr. Aurelia Isărescu, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov îţi prezintă, prin intermediul ziarului Jurnalul de Ilfov, actele necesa-re pentru eliberarea adeverinţei de asigurat în următoarele situaţii: 

Dacă ai ­venituri ­impozabile din activități ­independente  

 copie a cărții de identitate/buletinului de identitate 

 autorizație de func­țio­nare; 

 declarații/decizii care să ateste plățile anticipate efectuate în ultimii cinci ani sau din momentul autorizării, dacă e cazul (în copie);  

 copie a deciziei de impunere finală pentru ultimii cinci ani sau din momentul obținerii autorizării, dacă e cazul; 

 declarație/decizie care dovedesc plățile anticipate pentru anul în curs. 

Dacă iei bani din ­închirieri 

 Copie a cărții de identitate/buletinului de identitate 

 declarație pe propria răspundere 

 adeverință care să certifice veniturile obținute în ultimii cinci ani. 

Dacă obții venituri din dividende 

 copie a cărții de identitate/buletinului de identitate 

 certificat constatator de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (care se află pe Bulevardul Unirii Nr.74 – Bucureşti)

 declarație pe propria răspundere

 copie a bilanțurilor contabile la data de 31 decembrie

 copie a CUI, act constitutiv, certificat de mențiuni privind eventualele modificări de capital social sau părți sociale 

 anexe la bilanțul pe ultimii cinci ani – proces verbal de repartizare a profitului, balanțe contabile.

Reţine! Adeverinţele se eliberează de luni până joi, între orele 10.00 – 15.00. Dosarul incomplet va fi refuzat din start. CAS Ilfov se află pe str. Aviator Popişteanu nr. 46 ori la telefon 021/224.19.82 sau 021/224.19.83 . Cum ajungi cel mai uşor la CAS Ilfov? De la Gara de Nord, ia autobuzul 105 până la staţia bulevardul Expoziţiei apoi întoarce-te până la str. Aviator Popişteanu nr. 46. 

Dr. Aurelia Isărescu, preşedintele CAS Ilfov şi Jurnalul de Ilfov îţi prezintă săptămâna viitoare actele de care ai nevoie dacă realizezi venituri din proprietate intelec-tuală, nu plătești impozit sau realizezi venituri impozabile din străinătate. (Ionela C. )