În cultura tibetană, care stă la baza Feng Shui, curățările spirituale se pot face în mult mai multe moduri. Deși nu sunt aceleași, unele seamănă izbitor cu cele din credința creștină. Lăsând deoparte această știință ambientală și trecând la credințe, tradiții și superstiții autohtone, care încă se mai păstrează, în special la sate, continuăm purificarea energetică, prezentând alte câteva mici  trucuri!

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 395, ediția print

  • Să aprindem o lumânare și să spunem o rugăciune;
  • Să stropim prin casă cu apă sfințită de preot. Are puteri miraculoase, grăbind vindecarea;
  • Să împrăștiem câteva linguri de sare pe podea. Ar fi bine să începem cu ușa de la intrarea în casă și să continuăm cu încăperea în care au avut loc evenimente neplăcute. De exemplu, cu camera în care am stat când am avut probleme de sănătate sau cu cea în care ne-am certat de nenumărate ori cu partenerul de viață. Dacă avem probleme cu vecinii, ar fi indicat să aruncăm puțină sare și spre geam. Nu măturăm, nu curățăm cel puțin 12 ore și ne schimbăm gândirea negativă într-una pozitivă. Să nu uităm că una dintre legile Universului este aceea că tot ceea ce gândim devine realitate;
  • Să desenăm cu degetul semnul infinitului, cel al armoniei și echilibrului. E nevoie să aplicăm acest ritual pe fiecare perete din locuință;
  • Să ne plimbăm prin casă bătând din palme. Deși pare amuzant, acest gest ne ajută să ne dăm seama dacă mai există energii negative în locuință. Se crede că, dacă zgomotul se aude clar, este semn că puterea distructivă a fost înlocuită cu o energie luminoasă. În cazul în care sesizăm un sunet greu, înseamnă că acolo încă mai este energie negativă și trebuie să rămânem în acea încăpere continuând să batem din palme până când sunetul devine foarte clar.

Purificarea spirituală, extrem de importantă

Orice ritual de îndepărtare a energiilor negative trebuie să înceapă și să se termine cu o rugăciune, spusă din adâncul sufletului. La final, trebuie să păstrîm și un moment pentru închinare și mulțumire. Intrăm în fiecare cameră, aprindem o lumanare și spunem o rugăciune. Nu există una specială, important este să ne descărcăm sufletul în fața divinității după cum simțim.