Un ales sobor de preoți condus de Consilierul Patriarhal, Părintele Constantin Ursu, ne-a încântat inimile cu darurile sale duhovnicești

Niciodată nu a strălucit mai tare, ca în ziua hramului, Biserica Buna Vestire din Corbeanca. Anul acesta, sărbătoarea a fost înfrumusețată prin prezența, cuvântul și rugăciunea Părintelui Consilier Patriarhal Constantin Ursu care, împreună cu Părintele Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord și un ales sobor de preoți, a adus vestea începutului mântuirii noastre.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 395, ediția print

Praznicul Bunei Vestiri a adus, în sânul bisericii păstorite cu multă dragoste de părintele paroh Constantin Brînzea, o mare de credincioși ai locului. Cu aleasă bucurie, în sunetul clopotelor, am revenit și noi, echipa Jurnalului de Ilfov, în mijlocul rugătorilor de aici. La fel de blând, liniștit și smerit ca întotdeauna, părintele paroh ne-a întâmpinat cu o slujbă minunată și multe suprize duhovnicești. Prin cânturi și învățături, clericii au umplut cupa inimilor noastre cu iubire și ne-au făcut să ne întoarcem la adevăratele modele care ne ridică și ne apropie puțin câte puțin de smerenia Maicii Domnului.

Bucurie și comuniune  

„După tradiția bisericească, praznicul l-am început încă de aseară (n.r. – sâmbătă, 24 martie) cu o slujbă a Vecerniei, slujbă la care l-am avut în mijlocul nostru pe Părintele Consilier Patriarhal Constantin Ursu, pe Părintele Protopop Cristian Burcea și un sobor de nouă preoți. Astăzi, am fost cinci preoți slujitori. La final, ca în fiecare an, am făcut și o masă ca simbol al iubirii blânde, afectuoase, frățești, altruistă și nu egoistă. Masa cu toți credincioșii parohiei a fost susținută exclusiv de parohia noastră. Pentru că am avut alături de noi mulți credincioși, iar vremea nu a fost tocmai prietenoasă, Primăria Corbeanca ne-a pus la dispoziție Sala de Sport. Am pregătit mâncare pentru trei sute de persoane. Spre bucuria noastră, biserica a fost plină astăzi (n.r. – 25 martie), dar cam așa este lăcașul nostru în fiecare duminică și la toate sărbătorile. Vin foarte mulți copii și tineri. Biserica  este vie și generațiile trebuie să vină din urmă ca să asigurăm continuitatea bisericii. Faptul că aceștia umplu lăcașul de cult, arată dragostea lor față de Dumnezeu și față de biserică. Ne-am bucurat să avem alături de noi câțiva consilieri locali și pe viceprimarul comunei, Adrian Hojda. Vestea Bună de la Parohia Corbeanca este că, astăzi, S-a Întrupat Fiul lui Dumnezeu, pentru mântuirea noastră. Sărbătoarea de astăzi dă sens celorlalte mari Praznice Împărătești. Fără Buna Vestire, fără zămislire, nu putem vorbi de Naștere, de Înviere, nu putem vorbi de Mântuire. Astăzi este, așa cum spune Troparul Praznicului, începutul Mântuirii noastre și bucuria asta, la Corbeanca, o petrecem în comuniune. Din toată inima, le mulțumesc cu recunoștință tuturor preoților și credincioșilor care ne-au împărtășit bucuria praznicului și care sunt întotdeauna alături de noi! Le doresc tuturor sănătate și mântuire, pace și bucurie întru mulți și binecuvântați ani”, ne-a spus părintele Constantin Brînzea, parohul bisericii cu hramul Buna Vestire din Corbeanca.