După ce timp de aproape patru ani a tot umflat nota de plată locuitorilor din Buftea, chelnerul care face pe primarul a ajuns la ora când trebuie să i se adune bonurile și să i se facă inventarul. Cu ani în urmă vindea țuică de pufoaică zilierilor care treceau pe la birtul lui din Săbăreni. În aceeași locație Stoica își face acum motel. Dacă nu i-ați văzut încă pe nicăieri declarația de avere, aveți ce citi în cele ce urmează.

Primarul din Buftea este un om plin de calități: le-a adus oamenilor din oraș firmă nouă care să le dea apă potabilă mai limpede decât cea din izvoarele de munte, le-a angajat pe patru ani o firmă care să pună pavele și pe garduri, a făcut fântână arteziană ca să îi vină vara răcoare pe geamul de la birou, ce mai, un adevărat personaj dedicat 24 de ore din 24 oamenilor care l-au votat. Unde mai pui că, în mărinimia lui Ion ­Stoica a decis să nu își mai ridice indemnizația de primar, 2.818 lei lunar, dealtfel una dintre cele mai ­mici din țară. S-a ales și el în schimb cu mici atenții și recunoștințe de la cei care au știut cum de­curge treaba cu ­comisioanele: are peste 10 terenuri in Buftea (pe numele unor apropiați) și deține peste 15 locuri de casă în București și Prahova. Tot la capitolul imobile adăugăm: un apartament în București, una bucată vilă în celebra zonă Bran-Moeciu, imobil ce numără 14 camere și care a fost cumparată la ,,roșu”, cu gândul ca echipa de fotbal să fie cazată aici în perioada de cantonament, o altă vilă la Câmpina, locul natal al mărețului conducător, proprietar a altor două vile situate în Buftea, ca și două apartamente, zice lumea primite cadou, în aceeași localitate unde s-a consacrat. Grijuliu cu propriul viitor, Stoi­ca are în construcție un motel, de mărimea unei școli, în zona blocurilor Săbăreni (afacere aflată în vizorul DNA), plus un mic salon de SPA pentru doamna primar. Dacă vedeți prin Buftea un BMW X6 gonind fără jenă față de lucrătorii de la rutieră, să vă scoateți cușma: este marele primar care își etalează jucăria de 100.000 de euro primită în dar de la o firmă cu care edilul a lucrat în condiții extrem de avantajoase. Doamna primar s-a mulțumit cu un mult mai modest BMW X3. Asta nu îl împiedică pe Stoica să facă mici economii și să folosească mașina primăriei atunci când are mese de protocol la palat, la Stirbey, sau la Taverna Studioului.

În fine, dar nu în cele din urmă, Stoica este acționar sau asociat la mai multe societăți comerciale, dar numai la cele care i-au prezentat interes și pe care edilul le-a considerat ca având potențial. Răuvoitorii estimează că ­Stoica a strâns la teșcherea peste două milioane euro din contracte acordate fără licitații sau licitații trucate. Ceea ce până la urmă nici nu-i mult, un bacșiș relativ mic, pentru un chelner atât de mare.

În atenția ANI

SPA-ul doamnei primar ­realizat din banii de casnică

„Umila” reședință a ­primarului din Buftea

Aici vindea Stoica țuică la zilieri înainte de a deveni membru al administrației locale

Mama primarului a economisiti din pensia de 300 de lei pentru a-i lăsa zestre fiului motelul din imagine