Talent, măiestrie, artă, mii de ore de zbor și multă muncă. Iată clasificarea, în câteva cuvinte, pentru câțiva dintre titanii aerului care vor participa în acest weekend la unul dintre cele mai spectaculoase show uri aviatice din România.

Grandiosul eveniment Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS 2012) se va desfăşura în acest weekend, pe 21 şi 22 iulie, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu, începând cu ora 10.00. Organizat sub înaltul patronaj al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, de Compania Naţio-nală Aeroporturi Bucureşti, în parteneriat cu Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, evenimentul se dorește a fi cel mai mare show aerian din România. De alt­fel, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti îşi propune ca Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition să devină un eveniment emblematic pentru România, aşezând Bucureştiul pe harta internaţională a evenimentelor din domeniul aviatic.

Odată cu celebrarea a 100 de ani de istorie aeronautică a Aeroportului Bucureşti Băneasa, spectacolul aviatic din acest an reuneşte, în premieră pentru Capitală, do-uă dintre cele mai faimoase formaţii de acrobaţie aeriană din lume: Frecce Tricolori (Italia) şi Turkish Stars (Turcia), alături de care vor evolua cei mai buni profesionişti ai aviaţiei civile sportive şi militare din România. Frecce Tricolori reprezintă Forţele Aeriene ale Italiei şi este cea mai mare formaţie de acrobaţii aeriene, evoluând cu 10 aeronave, la o viteză de aproape 900 de km/h. Turkish Stars, cea mai tânără echipă supersonică de acrobaţii aeriene din lume, face parte din Forţele Aeriene ale Turciei şi este unica formaţie din lume care evoluează cu 8 avioane de luptă supersonice. 

În cele două zile de spectacol, curioșii pot vizita în Hangarul 2 Romaero și prima expoziție de aviaţie generală din România – General Aviation Exhibition, unde vor fi expuse zeci de aeronave, de la avioane ultrauşoare la business jet-uri.

De asemenea, publicul doritor va avea ocazia să se bucure de o călătorie de agrement cu avionul. Zborurile se vor derula în intervalele dintre evoluţiile aeriene, acestea fiind susţinute, contracost, de: Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, Aeroclubul României, precum şi de Tarom.

Pentru acest eveniment, RATB pune la dispoziție două linii speciale de autobuze ce vor circula pe următoarele trasee: 1. Stația de metrou Aurel Vlaicu, Bd. Ficusului, Aeroport Internațional București Băneasa-Aurel Vlaicu, Com­plex Feeria.

2. P-ța Charles de Gaulle, Piața Presei, Aeroport Internațional Bu­cur­ești Băneasa-Aurel Vlai­cu, Complex Feeria.

Iată și mijloacele de trans­­port în comun care ajung la Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu: autobuzele liniilor: 112, 131, 148, 301, 335 și 605. Preț pentru o călătorie: 3,5 lei.

Intrarea publicului es­te liberă, la ediţia din acest an estimându se o participare extrem de numeroasă a spectato­rilor, de aproximativ 50.000 de persoane. Accesul se face prin Romaero. Vă așteptăm!