Cel mai mare spital de stomatologie din România va fi construit în sectorul 4 al Capitalei, mai exact pe Șoseaua Olteniței nr. 9, lângă Orășelul Copiilor. Unitatea sanitară se va întinde pe o suprafață de aproape 5.000 de metri pătrați și va avea 65 de cabinete, săli de operație și un amfiteatru. Spitalul va fi dotat cu aparatură medicală de ultimă generație și își va deschide porțile pentru pacienți peste trei ani.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 464, ediția print

Clădirea va avea un regim de înălțime de P+2E. Parterul și etajele superioare vor cuprinde cabinete medicale, săli de așteptare, spații pentru prezentări și ședințe, farmacie, grupuri sanitare, zone administrative. În același centru își vor desfășura activitatea practică studenții și cadrele didactice de la Facultatea de Medicină Dentară, urmare a unui protocol încheiat între Primăria sectorului 4 și UMF „Carol Davila“. Pentru a facilita accesul, în imediata vecinătate a spitalului a fost construită deja o parcare de 236 de locuri, urmând ca noi parcaje să fie configurate și în ­curtea unității medicale.
Potrivit dr. Ecaterina Ionescu, prorectorul UMF „Carol Davila“  din București, acesta este primul spital universitar de profil care se realizează din fonduri publice și care va reuși să integreze activitatea medicală cu cea academică, în sensul concretizării furnizării de servicii de sănătate stomatologică către populație, dar și formării viitorilor specialiști din facultatea de medicină dentară.
„Înregistrăm o premieră de care românii aveau nevoie de foarte mult timp. Practic discutăm despre primul spital universitar cu profil de medicină dentară din România şi la nivel de Bucureşti, de prima construcţie de la zero, prima investiţie publică ce s-a derulat în acest oraş şi se derulează în ultimii 50 de ani“, a spus primarul sectorului 4, Daniel Băluță într-o conferință de presă în care a și anunțat noul proiect. Lucrările ar urma să înceapă cel mai târziu în data de 15 octombrie, termenul de finalizare fiind de trei ani.