Îmbătrânirea prematură a pielii

Cu toții îmbătrânim, cel puțin fizic, și nimeni nu așteaptă asta cu nerăbdare. Și chiar dacă nu putem împiedica apariția semnelor de bătrânețe, cel puțin ne putem asigura că nu vor apărea mai devreme decât este cazul. Iar multe dintre acestea apar datorită stilului nostru de viață.

1. Limitează expunerea la soare!

Chiar dacă avem nevoie de expunere la soare pentru a facilita producerea vitaminei D, este important să evităm expunerea prelungită. Dermatologii susțin într-un glas că soarele în exces este o cauză majoră a îmbătrânirii pielii.

Chiar dacă este înnorat afară și chiar dacă stai în spații închise, este de preferat să folosești o cremă sau un fond de ten cu protecție solară. Razele UV trec chiar și prin sticlă.

2. Renunță la fumat!

O altă cauză majoră a îmbătrânirii premature a tenului este fumatul. Poți recunoaște oricând o persoană care fumează după ridurile din jurul gurii. Dacă femeile ar putea vedea cum vor arăta la 40 de ani din cauza fumatului, în mod sigur ar renunța a doua zi!

3. Nu renunța la somn!

Nu degeaba i se spune „somn de frumusețe”. În timpul somnului, întreg organismul se regenerează. Așa că, gândește-te de două ori înainte de a renunța la niște ore prețioase de somn. Poziția este, de asemenea, importantă pentru a evita apariția ridurilor. Încearcă să dormi pe spate și evită contactul feței cu perna.

4. Nu îți neglija mâinile și gâtul!

Vedetele care au apelat la operații estetice sau la peelinguri chimice arată de obicei mult mai tinere decât ar trebui la vârsta lor. Ce le trădează însă sunt mâinile și gâtul.

Dacă vrei să arăți tânără pentru cât mai mult timp, concentrează-te nu numai pe îngrijirea feței, ci și pe îngrijirea mâinilor și a gâtului. Folosește creme cu factor de protecție și hidratează-le intens!

5. Consumă antioxidanți!

Corpul are nevoie de antioxidanți la fel de mult cum are nevoie și de somn. Dacă nu ai o dietă bogată în antioxidanți care să neutralizeze radicalii liberi, atunci așteaptă-te să vezi asta și pe tenul tău. Consumă multe legume, fructe sau alune!

6. Demachierea este foarte importantă!

Poate că ți se întâmplă să renunți să te mai demachiezi seara pentru că ești prea obosită. Sau poate crezi că, dacă nu ai avut machiaj, nu mai este nevoie să îți cureți fața. Gândește-te însă că durează doar câteva minute tot procesul și că dacă nu faci asta, porii tăi vor arăta din ce în mai încărcați.

7. Mișcări repetitive

Te încrunți când ești concentrată, te freci des la ochi sau bei lichidele cu paiul? Toate aceste gesturi repetitive cauzează apariția ridurilor. Conștientizează-le și evită-le pe viitor.

Sursa: www.elle.ro