”O bătrâneţe decentă, într-o locaţie europeană!”

Lucrările de reabilitare, modernizare, extindere și echipare a Centrului de Îngrijire și Asistență Socială Ciolpani, realizate în cadrul unui proiect al Consiliului Județean Ilfov, finanțat în cadrul REGIO, (care au durat în total 30 de luni) – au fost finalizate. 

Iar obiectivul principal al proiectului – acela de a corela serviciile și infrastructura centrului cu standardele naționale si europene specifice în vigoare – a fost, astfel, îndeplinit.

Concret, clădirea centrului a fost extinsă, acesta a fost echipat cu mobilier specific și aparatură medicală de specialitate, iar toate îmbunătățirile au dus la creșterea numărului beneficiarilor cu 234% față de situația inițială.

La conferința de presă organizată la finalizarea proiectului, la care au fost prezenți Cristina Manicea, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov (CJI), Liviu Grădinaru, director general CJI, Gabriela Aldea, director executiv Direcția Absorbție Fonduri Interne și Internaționale, Bogdan Pîntea, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov, dar și reprezentanți ai societății civile, Mihai Stan, managerul de proiect, a vorbit despre felul în care au evoluat lucrările la centru, dar și de­spre obligativitatea de a monitoriza, timp de 5 ani de acum înainte, stadiul investițiilor, datele urmând a fi raportate constant către Agenția de Dezvoltare Regională București – Ilfov (ADRBI), organism intermediar al programului care a finanțat proiectul.

La rândul său, directorul general al ADRBI, Dan Nicula, a prezentat, succint, rezultatele proiectelor din regiunea București – Ilfov, finanțate prin Programul Operațional Regional, precum și stadiul finalizării specificității POR-ului pentru următoarea programare financiară 2014-2020.

Bogdan Pîntea s-a referit, de asemenea, la importanța investițiilor în centrele medico-sociale din Ilfov și la rolul primordial al personalului angajat în aceste instituții în relația cu beneficiarii serviciilor oferite, exprimând necesitatea ca aceste centre să devină ”adevărate case” pentru cei care își petrec timpul în ele.

La final, dar nu în ultimul rând, Radu Damian, reprezentantul antreprenorului SC RomService Construct, a evidențiat buna colaborare cu echipa de proiect din cadrul CJI în  procesul de execuție a lucrărilor.