În seara zilei Sfântului Grigorie Dascălul, Mitropolitul Țării Românești, credincioșii Parohiei Adormirea Maicii Domnului, din Căciulați, s-au bucurat de momente înălțătoare pentru sufletele lor.

Clericii din Moara Vlăsiei s-au reunit în biserica de la Căciulați pentru a da credincioșilor binecuvântare și îndrumare spirituală, sfaturi care să le vină în ajutor la greu, să le aducă lumină, pace, ușurare, bucurie și împlinire în viață. Rugile și povețele preoților reuniți la cercul pastoral, i-au ajutat pe mulți să-și îmbogățească viața. În doar câteva momente, în parohia de la Căciulați, oameni de toate vârstele au descoperit căile vindecării, au înțeles importanța iubirii de frumos și s-au întărit din punct de vedere spiritual.   

 

Rolul preotului în educația religioasă

Potrivit clericilor, “Pe 22 iunie, la Parohia Adormirea Maicii Domnului – Căciulați din Protoieria Ilfov Nord a avut loc întrunirea cercului pastoral Moara Vlăsiei cu tema: “Tineri, adulți și bătrâni – membri egali în biserică, dar cu probleme diferite”. Cercul pastoral a început la ora 17.00, cu slujba Acatistului Sf. Doctori Cosma și Damian, ocrotitori ai Parohiei Căciulați, iar apoi au fost susținute referatele. Astfel, preotul Ciprian Ciorâță, de la parohia Vărăști, a susținut referatul: Rolul preotului în educația religioasă a tinerilor, adulților și bătrânilor din parohie, iar preotul Ștefan Niță, de la Parohia Pașcani, a susținut referatul: Tineri adulți și bătrâni – pastorația prin pelerinaje”. Cuvântările duhovnicilor s-au încheiat cu un îndemn la rugăciune și implicare în credință. La final, preoții au răspuns întrebărilor credincioșilor, după care părintele paroh Gabriel Ștefan le-a oferit câte o iconiță ca binecuvântare.