Următorii patru ani vor aduce comunității din Cernica fapte ale dezvoltării. La Căminul Cultural, ziua de vineri, 24 iunie, a marcat momentul unui fapt important pentru locuitorii acestei comune. Ca în toate orașele și comunele de reședință ale județului și aici a avut loc festivitatea solemnă  de constituire a Consiliului Local și validarea primarului Gelu Apostol, după alegerile locale, din 5 iunie.

Desigur că tot acest desfășurare onorantă  a prevăzut și depunerea jurământului, în fața colegilor. La ședința festivă a participat și subprefectul Cătălin Pantazi, cu misiunea asigurării respectării normelor elective, a prevederilor legale, privind toate aceste obligații.

În sala de spectacole a instituției culturale amintite, au participat la eveniment  preoți, cadre didactice, locuitori ai comunei, oaspeți. Atmosfera a fost cordială, respectuoasă, în ton cu solemnitatea momentelor petrecute. După validarea mandatelor de consilieri, aceștia au depus jurământul, constituindu-se astfel organismul Consiliului Local, care și-a intrat în funcție și obligații. Desigur că același protocol onorant l-a îndeplinit și primarul Gelu Apostol, după care a vorbit asistenței despre planurile și perspectiva următorilor patru ani. Apoi, a urmat și un alt moment al confirmării întregirii echipei, datorat alegerii, prin vot secret, a viceprimarului Florin Vasile. Angajamentul întregii echipe a fost acela al unirii efortului și energiilor pentru continuarea proiectelor începute și al altora noi.