Circulaţia trenurilor la nivel naţional se va desfăşura cu restricţii de viteză, în perioa­da 19-22 iunie, din cauza temperaturilor ridicate care se vor înregistra în aer şi implicit la nivelul solului, iar trenurile vor înregistra întârzieri în trafic de 40-60 de minute/tren, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA.

CNCF CFR SA precizează că în perioada de caniculă (35 – 36 grade Celsius în aer) temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 – 55 grade Celsius, iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată. 

În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară, iar în timpul zilei se reduce viteza de cir-culaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20-30 km/h pe durate bine determinate, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă. (AGERPRES)