Peste doar câteva săptămâni, noul Chevrolet Trax va avea premiera mondială la Salonul Auto de la Paris, când, pe 27, va întregi oferta Chevrolet de SUV-uri, alături de modelul Captiva. Cu o lungime de 4.248 mm, lăţime de 1.776 mm şi un ampatament de 2.555 mm, noul SUV de dimensiuni mici de la Chevrolet are o caroserie cu linii puternice care denotă agilitate şi mobilitate. SUV-ul va fi echipat cu trei motoare cu consum redus de carburant. Gama de motoare va include o unitate pe benzină cu supraalimentare de 1,4 l, un motor pe benzină de 1,6 l, precum şi un motor turbo-diesel de 1,7 l. 

Motorul turbo pe benzină de 1,4 l este com­binat cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză, dezvoltă o putere de 140 CP (103 kW) şi generează un cuplu maxim de 200 Nm. Sistemul de tracţiune integrală este disponibil pentru variantele cu motoare turbo pe benzină de 1,4 l sau diesel de 1,7 l. Motorul diesel de 1,7 l va dezvolta o putere de 130 CP (96 kW) şi un cuplu maxim de 300 Nm. Toate sistemele de propulsie cu transmisie manuală sunt echipate cu sistem Start/Stop. Atât motorul diesel de 1,7 l, cât şi cel turbo pe benzină de 1,4 l vor fi disponibile şi cu o transmisie automată cu şase trepte. Habitaclul oferă o flexibilitate unică a spaţiilor de depozitare şi o conectivitate de excepţie.

Interiorul modelului Trax degajă un rafinament clasic şi este completat cu dotări de confort utile, cum ar fi panoul de instrumente care îmbină afişajele digitale cu cele analogice. Noul Trax oferă posibilităţi multiple de depozitare. Pe lângă portbagaj, care are un volum de 358 litri, există  diverse compartimente, precum şi o cuvă disponibilă sub scaunul pasagerului. Sub podeaua portbagajului există un spaţiu suplimentar pentru depozitare. În afara scaunelor din spate, ce pot fi rabatate în raport de 60/40, scaunul pasagerului din faţă poate fi pliat, asigurând o flexibilitate sporită în acest segment de autovehicule. În total sunt disponibile opt combinaţii de aşezare a scaunelor.

Siguranţă maximă

O gamă largă de sisteme de siguranţă pasivă şi activă, disponibile standard, va asigura protecţia eficientă a ocupanţilor în eventualitatea producerii unui accident. Modelul Trax va fi echipat cu şase airbaguri, sistem de control electronic al stabilităţii (ESC), inclusiv un sistem de asistenţă la pornirea în rampă (HSA), sistem de control al tracţiunii (TC), un sistem de antiblocare la frânare (ABS) cu distribuţie electronică a forţei de frânare. Asistenţa pentru stabilizarea remorcii (TSA) şi sistemul de control la deplasarea în pantă (HDC) reprezintă dotări standard pentru autovehiculele cu nivelul de echipare LT.