Clasată pe locul 5 în play-off-ul ligii a II-a, Concordia Chiajna a beneficiat de o șansă neașteptată de a reveni în primul eșalon fotbalistic, ca urmare a faptului că CSA Steaua nu a avut dreptul de a juca în prima ligă din cauza statutului de club de drept public.

Victoria de pe teren propriu cu Chindia Târgoviște, adversara din cele două meciuri de baraj reprezenta o nouă șansă pentru a atinge acest obiectiv, dar, din păcate, ilfovenii nu au putut ține de rezultat, un egal cu elevii lui Săndoi fiind suficient pentru promovare. Dar n-a fost să fie… Chindia Târgoviște s-a impus în cele din urmă cu scorul de 1-0 și 4-1 după loviturile de departajare.

Dâmbovițenii au dominat partida de la început la final, însă elevii lui Emil Săndoi au reușit să marcheze pe „Ilie Oană” abia la finalul timpului regulamentar.

Încă de la startul partidei, Chindia putea marca prin Șerban care a șutat de la distanță puțin pe lângă poarta lui Aldescu. Chamed a centrat și el periculos în minutul 14, dar lui Florea i-au lipsit doar câțiva centimetri pentru a înscrie în poarta celor de la Chiajna.

Același Chamed a șutat puternic de la distanță câteva minute mai târziu, dar mingea a trecut peste poartă.

Elevii lui Săndoi au fost aproape de gol în minutul 21. Aldescu a boxat un balon expediat de Dulca, Popadiuc a ajuns la balon și a șutat pe lângă portarul Chiajnei, dar Palmeș a intervenit salvator.

Concordia Chiajna a avut o ocazie imensă de gol în minutul 30. Plazonja a centrat în fața porții pentru Neluț Roșu, dar acesta nu a reușit să înscrie.

Repriza a doua a fost controlată tot de elevii lui Săndoi. În minutul 50, Florea a avut o execuție superbă de la marginea careului. Acesta a încercat un lob cu latul, dar mingea a aterizat pe plasa porții.

Popadiuc a șutat puternic din apropierea porții în minutul 57, dar balonul a nimerit bara laterală. Câteva minute mai târziu, tot dâmbovițenii puteau marca. Aldescu a respins un balon trimis de Dulca, iar Șerban a șutat din prima peste poartă.

În minutul 85, Șerban a șutat de la marginea careului, dar Aldescu a reușit să rețină balonul. Totuși, în minutul 90+1, Chamed a marcat cu capul și a trimis partida în prelungiri.

În cele două reprize ale prelungirilor, cele două formații nu și-au mai creat ocazii la fel de periculoase, iar meciul s-a decis la loviturile de departajare.

În urma loviturilor de la 11 metri, Căbuz a reușit să apere șuturile expediate de Sokovic și Palmeș, iar Chindia, prin golurile marcate de Iacob, Passaglia, Chunchukov și Celea va evolua și în sezonul următor în Liga 1.

Ianis Zicu, dezamăgit de ratarea promovării

Antrenorul ilfovenilor a declarat, la finalul partidei, că trăiește un moment dureros pentru el și echipă.

„Nu este un sentiment plăcut. Este dureros, pentru că băieții au avut atitudine, au alergat, dar am întâlnit un adversar valoros, care până la urmă venea din Liga, un adversar care are omogenitate și un antrenor de atâta timp. Până la urmă am  ajuns la loviturile de departajare, acolo unde soarta are un rol important. Eu îi felicit pe băieți, am stat trei luni cu ei și la fiecare antrenament au încercat să dea totul. Le mulțumesc pe această cale.

Un baraj doare mai mult decât un trofeu pierdut și spun asta din experiența mea de jucător. Una e să te lupți pentru o cupă, iar alta este să joci pentru o promovare. Nu poți să dai vina pe un jucător pentru astfel de momente (n.r. ratarea loviturilor de la 11 metri)”, a spus Ianis Zicu, la finalul meciului.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.602