Elevii din Ilfov, în competiții disputate

Vineri, 30 septembrie, a fost decretată “Ziua Europeană a Sportului Școlar“.  Evenimentul s-a celebrat la nivelul întregii noastre țări. Pentru Ilfov, prima ediție a acestei sărbătoriri competiționale s-a desfășurat la Chitila, emblemă a mândriei performanțelor obținute în multe domenii ale mișcării sportive, susținute de elevi. Dar nu numai pentru atât acest oraș a găzduit confruntările deschise. Ci și pentru că Școala gimnazială “Prof. Ion Vișoiu“ din localitate a fost singura din județ care s-a înscris ca organizator în programul oficial al acestei manifestări internaționale. 

O decizie inspirată a Asociației Sportive Școlare din Chitila a făcut ca tradiționala “Cupă a Toamnei la Cros“ – ținută aici an de an – să fie unită cu evenimentul european. Iar minunatul Parc Dendrologic și împrejurimile lui să constituie zona unde s-au desfășurat întrecerile la alergări, pe diverse categorii de vârste ale elevilor competitori.

 

Profesori dedicați și performanțe

Am aflat amănunte de la Marian Gîrleanu, profesor de specialitate la Școala gimnazială “Ion Vișoiu“, președintele asociației amintite, director al concursului și un adevărat promotor profesionist al educației prin sport. Pentru acest fapt, orașul are cele mai multe activități sportive școlare, în fiecare an. El a afirmat: “Acoperim o plajă largă a paletei multor sporturi: atletism, oină, rugby, fotbal, volei, baschet. Totul e reflectat în performanțele obținute de elevii noștri, în confruntările județene și naționale. Iar toate eforturile corpului profesoral sunt susținute cu fapte concrete de către Consiliul Local, primarul Emilian Oprea și directorul școlii noastre, prof. Ștefania Duminică. Toate acestea ne-au și dat argumente să invităm alte școli din județ la frumoasa competiție“. 

 

Organizatori, participanți și premii

“Federația Română Sportul pentru Toți“, care ține de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) s-a ocupat de realizarea în fapt a proiecției în plan național a acestui eveniment european. Prof. Gîrleanu a adăugat: “La nivelul nostru, colaborarea a fost cu Direcția Județeană pen­tru Sport și Tineret (DJST) Ilfov, condusă de prof. Constantin Fînaru. Ne-am alăturat și noi, cei din Asociația Sportivă Școlară Chitila pe care o conduc, alături de Natalia Rotaru vicepreședinte și prof. Gheorghe Dumitrescu“. 

La întrecerile de cros au participat: Şc. nr. 1, Baloteşti (prof. Virgil Pană, Mariana Lenghel și ­Violeta Grigore), Lic. „Mihail Kogălniceanu”, Snagov (prof. Bogdan Florea), Şc. nr 1, din Gruiu (prof. Petunia Ţălnar), Şc. din Siliştea (prof. Daniela Codreanu), Şc. nr. 2 Buftea (prof. Dragon Claudiu). 

În total, numărul de copii sportivi s-a ridicat la peste 200 – elevi de la clasele a IV-a, până la a XII-a.

Prof Gîrleanu a adăugat: “Ocazia aceleiași sărbătoriri a prilejuit organizarea – la Baza Sportivă a oraşului – a unor competiții de fotbal, baschet, volei și karate. Iar în curtea Şcolii „Prof. Ion Vişoiu” au avut loc demonstraţii de gimnastică, fapt extrem de important pentru marcarea în memoria copiilor a acestei zile festive“.

La finalul competiției de cros, în Parcul Dendrologic a avut loc festivitatea de premiere a elevilor campioni și a școlilor participante. Au fost împăr­țite tuturor profesorilor trofee pentru școli, iar concurenții au primit tricouri, diplome, medalii și multe alte surprize.